Окупили смо се зато што верујемо да се људи рађају слободни и да је слобода сама по себи циљ и најбољи начин да једно друштво буде напредно и богато.

Окупили смо се јер верујемо да су људска права неповредива и да су сви људи рођени у Србији, као и они који су изабрали Србију за своју отаџбину, једнаки пред законом и имају једнаке шансе да у Србији нађу срећу.

Окупили смо се јер верујемо да слободе, људских права и благостања има само ако је Србија заснована на хоризонталној и вертикалној подели власти, владавини права и независном судству.

Окупили смо се јер верујемо да су власничка права и слобода уговарања неповредиви, а тиме и темељ слободе једног друштва.

Окупили смо се јер верујемо да су млади и деца најважнији ресурс сваког друштва и да њихово одрастање треба да буде такво да подстиче иновативност, креативност, слободу мишљења и изражавања. Да живе у сигурном окружењу, усмерени на вршњачку подршку, лишени сваког насиља.

Окупили смо се јер сматрамо да сваки грађанин Србије има право на достојанствену и сигурну старост.

Окупили смо се јер верујемо да је тржишна привреда под владавином права најбољи начин да једно друштво постигне максималну могућу ефикасност.

Окупили смо се јер верујемо у друштво које може да осигура подршку за све грађане који нису у стању да се сами о себи брину или да у потпуности користе све могућности које постоје у Србији, због околности на које нису могли да утичу.

Окупили смо се јер верујемо да је лична одговорност за поступке основ за стварање друштва победника, као и основ за стварање друштвене солидарности.

Окупили смо се да служимо грађанима и полажемо им рачуне, не да владамо њима.

Окупили смо се јер верујемо да смо нашу земљу само позајмили од генерација које ће живети у Србији и да им у наслеђе треба оставити земљу која ће бити чиста, здрава и безбедна за живот и у којој ће важити једнака правила за све.

Окупили смо се јер верујемо у различитост и да само ако се разликујемо и знамо да живимо са разликама можемо имати здраву конкуренцију у свим областима живота, слободу избора и толеранцију.

Окупили смо се јер верујемо да је Србија свет и да само интегрисана у Запад и у најбољим односима са свима који поштују наше вредности може бити земља која се убрзано развија.

Окупили смо се јер поштујемо поуке из наше прошлости, прихватамо изазове садашњости и желимо дати све од себе да будућност буде боља захваљујући нашем окупљању.

Окупили смо се јер смо спремни да прихватимо сваку добру политику, и немамо луксуз да одбацимо иједно добро решење.

Окупили смо се јер верујемо у слободу говора, слободу штампе и изнад свега у демократију и колективно одлучивање у областима које се искључиво тичу колектива.

Окупили смо се јер верујемо да наши пријатељи изнад свега морају бити наши суседи, ма колико ће нам то бити изазов у годинама које следе и задовољство када се истински измиримо.

Окупили смо се да правимо мостове, живимо са разликама, да нашу политику достојанствено представљамо и спремни смо да саслушамо све друге.

Окупили смо се јер верујемо да је знање моћ  коју нам нико не може узети.

Окупили смо се да створимо модерну државу која иде у корак са временом у којем живимо.

Окупили смо се јер верујемо у стварање нове вредности и брз раст, што ће довести до краја прерасподеле сиромаштва.

Окупили смо се јер верујемо да је бесплатна здравствена заштита услов достојанственог живота и да мора бити доступна свима.

Окупили смо се јер верујемо да друштво треба да створи услове да се појединци развијају и буду оно што желе.

Окупили смо се јер верујемо да наша слобода и независност немају цену, као ни слобода и независнот будућих генерација. Набољи начин да слободу сачувамо јесте реалистична спољна политика која јасно схвата и прихвата геополитичку реалност.

Окупили смо се јер верујемо да предузетништво покреће свет и да можемо покренути, како Србију, тако и свет.

Окупили смо се јер смо оно у шта верујемо, а снагом аргумената желимо да стекнемо поштовање и подршку наших суграђана.

Окупили смо се јер верујемо у пристојност и  да све што су разлози нашег окупљања прво треба да практикујемо без задршке у сопственој организацији.

Окупили смо се јер верујемо да становници општина, градова, округа или региона најбоље познају своје потребе  и да што се већи број одлука од значаја доноси на нижим нивоима власти доприноси квалитетнијем животу и децентрализацији моћи и финансија.

Србија може постати земља победника и унутар и изван наших граница. Политика је средство којим се долази до циља, а тај циљ је друштво у којем живе грађани који уживају све слободе, људска права и имају могућност да траже срећу под капом небеском.

ПРИКЉУЧИ СЕ!