Бонуси за лекаре и друге медицинске раднике који спроводе вакцинацију странаца у нашој држави

Foto: Beta/Emil Vas

Странка модерне Србије поздравља све одлуке Владе Републике Србије које су у вези са процесом вакцинације како за грађане Србије, тако и за странце који су вољни да дођу код нас да се заштите од корона вируса. Свакако је ово један од најуспешнијих пројеката који има и међународне одјеке у корист позитивне препознатљивости наше државе.

Апелујемо да се у том племенитом процесу никако не сме заборавити на наше лекаре и друге медицинске раднике који спроводе ову активност, а којима је то додатни, неплаћени посао. Позивамо Министарство здравља и Владу Републике Србије да донесу одлуку о адекватантном бонусу за оне који спроводе имунизацију намењену онима који нису држављани Републике Србије, односно онима који нису наши здравствени осигураници.

Масовна вакцинација грађана Србије јесте посао лекара и других медицински радника, али масовна вакцинација странаца у нашој држави није. Уз дужно поштовање према одлуци која је неспорно добра, ипак мислимо да је неопходно да се напори лекара и других медицинских радника препознају и адекватно награде чиме би и одлука државе да отвори границе за комшије имала смисла у потпуности.

/ In САОПШТЕЊА / By moderna / Коментари су искључени на Бонуси за лекаре и друге медицинске раднике који спроводе вакцинацију странаца у нашој држави