Ивица Дачић да преузме иницијативу о наставку дијалога у Скупштини Србије под надзором ЕП

Странка модерне Србије позива председника Народне скупштине, Ивицу Дачића, да уочи или одмах након састанка са високим представником Европског парламента, Дејвидом Мекалистером, позове на разговор у парламенту све политичке субјекте заинтересоване за међустраначки дијалог.

Недопустиво је да се о овако важним питањима учесници политичког живота у Србији информишу из медија. Политички систем Србије је предуго у предубокој кризи. Без демократизације политичког система нема ни реформи, ни модернизације друштва. Ово што данас имамо није демократија и грађани губе поверење у њу.

Уместо потпуно непримереног јавног лицитирања платформама за дијалог и бројем представника, нека сви који су заинтересовани за дијалог дођу у парламент и изјасне се о начину учешћа у предстојећем дијалогу. Свако одлагање анкетирања заинтересованих странака за међустраначки дијалог води ка обесмишљавању тог процеса и разводњавању расправе.

/ In САОПШТЕЊА / By moderna / Коментари су искључени на Ивица Дачић да преузме иницијативу о наставку дијалога у Скупштини Србије под надзором ЕП