SMS najoštrije osuđuje brutalnost policije koja drugu noć za redom prebija goloruke građane

Foto izvor: Twitter

Potresne scene okrvavljenih ruku, nogu, glava, otkinute kože, gutanja suzavca i besomučnog prebijanja u poslednja dva dana nikoga nisu ostavile ravnodušnim, a na našu ogromnu sramotu obišle su i čitav svet. Ovakva brutalnost policije u obračunu sa golorukim građanima već drugu noć za redom ni na koji način nije opravdana.

Nema sumnje da postoje grupe huligana kojima je interes da obesmisle mirno građansko, na demokratski način izraženo nezadovoljstvo situacijom u zemlji. Godinu dana unazad organizovani su građanski protesti u kojima gotovo da nije bilo nikakvih incidenata, da bismo sada imali grupe koje napadaju policiju, političare i građane.

Stranka moderne Srbije poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova da istraži koji su pojedinci i po čijem nalogu prekoračili ovlašćenja koja su im po Ustavu i zakonima ove države dati. Nedopustivo je da se policija tako odnosi prema građanima koje bi trebalo da štiti. Nedopustivo je i da nasilnici ne snose ličnu odgovornost zbog onoga što rade. Kako je veliki broj njih putem društvenih mreža uveliko identifikovan ne postoje prepreke da i MUP ne sprovede istragu i počinioce adekvatno kazni.

Iskazati nezadovoljstvo kroz mirne proteste je pravo svakog građanina i Ustavom je garantovano, a brutalnost pojedinih policajaca mora biti hitno sankcionisana. Podržavamo građane koji su se odlučili da na ovaj način iskažu nezadovoljstvo, apelujemo da ne nasedaju na podmetanja koja dolaze sa više strana, kao i na nasilje u kojem će samo i jedino oni biti žrtve.

/ In SAOPŠTENJA / By moderna / Komentari su isključeni na SMS najoštrije osuđuje brutalnost policije koja drugu noć za redom prebija goloruke građane