СМС најоштрије осуђује бруталност полиције која другу ноћ за редом пребија голоруке грађане

Фото извор: Twitter

Потресне сцене окрвављених руку, ногу, глава, откинуте коже, гутања сузавца и бесомучног пребијања у последња два дана никога нису оставиле равнодушним, а на нашу огромну срамоту обишле су и читав свет. Оваква бруталност полиције у обрачуну са голоруким грађанима већ другу ноћ за редом ни на који начин није оправдана.

Нема сумње да постоје групе хулигана којима је интерес да обесмисле мирно грађанско, на демократски начин изражено незадовољство ситуацијом у земљи. Годину дана уназад организовани су грађански протести у којима готово да није било никаквих инцидената, да бисмо сада имали групе које нападају полицију, политичаре и грађане.

Странка модерне Србије позива Министарство унутрашњих послова да истражи који су појединци и по чијем налогу прекорачили овлашћења која су им по Уставу и законима ове државе дати. Недопустиво је да се полиција тако односи према грађанима које би требало да штити. Недопустиво је и да насилници не сносе личну одговорност због онога што раде. Како је велики број њих путем друштвених мрежа увелико идентификован не постоје препреке да и МУП не спроведе истрагу и починиоце адекватно казни.

Исказати незадовољство кроз мирне протесте је право сваког грађанина и Уставом је гарантовано, а бруталност појединих полицајаца мора бити хитно санкционисана. Подржавамо грађане који су се одлучили да на овај начин искажу незадовољство, апелујемо да не наседају на подметања која долазе са више страна, као и на насиље у којем ће само и једино они бити жртве.

/ In САОПШТЕЊА / By moderna / Коментари су искључени на СМС најоштрије осуђује бруталност полиције која другу ноћ за редом пребија голоруке грађане