УДС: Створићемо земљу из које млади неће одлазити

Бојан Ђурић, један од лидера Уједињене демократске Србије рекао је у Јагодини да је фокус политике УДС стварање земље из које не морају да одлазе млади људи.

„Добра вест је да из Србије не мора да одлази оволико, посебно младих људи“, каже Бојан Ђурић.

Један од највећих проблема Србије је одлазак, посебно младих људи. Истраживања показују да је тај број достигао цифру од 50.000 у прошлој години. Чак је и Међународни Монетарни Фонд (ММФ) упозорио Владу Србије да мора да донесе пакет мера како би се спречио одлив мозгова.

Током посете Јагодини, Ђурић је у разговору са грађанима објаснио да је фокус политике Уједињене демократске Србије да створи услове да најпредузимљивији и најталенованији имају могућност да нормално живе и у својој земљи.

„Фокус политике Уједињене демократске Србије је стварање земље у којој може да се дише и у којој може да се живи. Да најталентованији, да најпредузимљивији имају опцију да нормално могу да живе и да се развијају и у својој земљи“, рекао је Ђурић.

Незадовољни условима за живот и рад, млади одлазе у иностранство и остављају незадовољне привреднике који теже него икада до сада налазе стручне раднике. Уједињена демократска Србија ће се озбиљно посветити стварању услова да се овај тренд прекине.

Уједињена демократска Србија је политички савез Србије 21, Војвођанског фронта на челу са ЛСВ, Странке модерне Србије и Грађанског демократског форума.

УЈЕДИЊЕНА ДЕМОКРАТСКА СРБИЈА