УДС: Ваучери за домаће производе боље решење

Зоран Остојић, један од кандидата на изборној листи Уједињене демократске Србије сматра да су другачије мере за помоћ и подршку привреди могле дати много веће ефекте.

„Уједињена демократска Србија сматра да је било потребно помоћи домаћу производњу али сматра да су другачије мере могле да дају много већи ефекат“, рекао је Остојић.

Коментаришући уредбу Владе о исплати 100 евра свим пунолетним грађанима који желе да добију тај новац, Остојић каже да верује да то није требало да буде урађено линеарно и да су они којима је потребно требали да добију много више.

„Нису сви требали да добију по 100 евра. Они који имају мање требали су добити више од 100 евра а они који имају велике плате много мање“, каже Остојић.

Министар финансија објаснио је да подела једнократне помоћи свим грађанима у износу од 100 евра има за циљ подстицање домаће производње Ипак, Остојић сматра да би већи учинак на домаћу производњу имала подела новчаних ваучера за куповину искључиво домаћих производа.

„С друге стране требало је дати ваучере за куповину само домаћих производа јер то подстиче домаћу производњу. Овако, новац ће бити потрошен на увозне производе а домаћи произвођачи неће добити тај ефекат који су могли да имају да се само купује домаћа роба“, рекао је Остојић.

Уједињена демократска Србија у више наврата је скретала пажњу на несврсисходност пакета економских мера које је Влада прописала за подршку малим и средњим предузећима али и појединцима у превазилажењу кризе после пандемије вируса Ковид – 19.

Уједињена демократска Србија је политички савез Србије 21, Војвођанског фронта на челу са ЛСВ, Странке модерне Србије и Грађанског демократског форума.

Београд, 21. мај 2020.године

УЈЕДИЊЕНА ДЕМОКРАТСКА СРБИЈА