Владимир Ђурић (УДС): Гласом разума против власти

Недавно објављени иновирани Правилник о програму обавезне и препоручене имунизације становништва против одређених заразних болести повод је за најновији талас застрашивања грађана од стране многих политичара, како из власти, тако и из опозиције, измишљањем закона о обавезној вакцинацији непостојећим кинеским пробним вакцинама од корона вируса који Скупштина наравно није донела.

Свима предлажем да се о правилима имунизације слободно информишу из текста самог Правилника који је у целости јавно доступан на интернету.

https://www.paragraf.rs/propisi/pravilnik-o-programu-obavezne-i-preporucene-imunizacije-stanovnistva-protiv-odredjenih-zaraznih-bolesti.html

У вези са страховима који се код грађана распирују у погледу 5Г мреже и других нових технологија, грађани би се о свему што их брине требали информисати пре свега из кредибилних извора као што су интернет странице и профили на друштвеним мрежама наших доказаних и успешних образовних и научних институција, као што су факултети техничких наука, електротехнике и телекомуникација.

Политичари који покушавају да у предизборној кампањи профитирају распирујући страхове грађана ненаучним и неутемељеним информацијама и измишљеним вестима из некредибилних извора заслужују посебно место у историји политичког бешчашћа.

Ова власт се не може победити, па чак ни иоле ослабити измишљеним вестима, већ гласом разума, поготово што није претерано тешко од ње и њених таблоида бити разумнији.

Владимир Ђурић је кандидат за народног посланика на изборној листи 7 – Уједињена демократска Србија, политичког савеза који чине Србија 21, Војвођански фронт на челу са Лигом социјалдемократа Војводине, Грађански демократски форум и Странка модерне Србије

Нови Сад, 20. мај 2020. године