УДС: Недопустиво је немати пијаћу воду у 21. веку

Марко Ђуришић, први на изборној листи Уједињене демократске Србије изјавио је на сусрету са грађанима Зрењанина да је недопустиво да највећи град Баната већ четрнаест година нема исправну пијаћу воду и да грађани Зрењанина већ годинама осећају смрад из кафилерије.

„Оно што је посебно велики проблем у Зрењанину су еколошки проблеми. Од тога да пијаће воде нема већ чртрнаест година, да је ваздух загађен радом кафилерије и да је лети готово неиздржив смрад у граду“, рекао је Ђуришић.

Грађани Зрењанина су жртве брзоплетих одлука Владе Републике Србије и неспособних локалних власти, те ће довођење кинеске инвестиције у виду фабрике гума имати веома лоше последице по здравље зрењанинаца. Важно је поменути да ова кинеска инвестиција чак нема ни све потребне дозволе надлежних државних органа.

„Велика инвестиција, односно инвестиција коју Влада РС финансира огромним средствима, кинеског произвођача гума, која је једна од најпрљавијих технологија, доводи баш у овај град, нажалост, без довољно студија које ће показати какав ће све то утицај имати на животну средину“, додао је Ђуришић

Представници Уједињене демократске Србије и Војвођанског фронта посетили су Зрењанин управо како би понудили решење за бројне проблеме.

„Данас смо ту да понудимо грађанима Зрењанина, као УДС и као ВФ, људе који знају решења за те проблеме. Људе који неће лагати и обећавати да ће се проблеми решити за годину, две или три, а онда их не решавати годинама и годинама после тих рокова. Људе који знају свој посао, који су остварени у оним стварима које раде“, рекао је Ђуришић.

Ђуришић је казао да УДС позива грађане да изађу на изборе и гласају за бољу власт, јер је дошло време за промене.

Уједињена демократска Србија је политички савез Србије 21, Војвођанског фронта на челу са ЛСВ, Странке модерне Србије и Грађанског демократског форума.

Зрењанин, 19. мај 2020. године

УЈЕДИЊЕНА ДЕМОКРАТСКА СРБИЈА