УДС: Гарантујемо минималац свим породиљама

Татјана Мацура, једна од кандидаткиња Уједињене демократске Србије каже да су породиље и труднице у Србији значајно деградиране постојећим законом.

„Закон о финансијској подршци породици са децом значајно деградира породиље и труднице у Србији. Влада РС одредила је који је то максимум који једна породиља може да прими током свог породиљског одсуства, али не и који је минимум, због чега неке породиље примају тек неколико стотина или неколико хиљада динара“, каже Мацура.

Она додаје да би то морало да се промени.

„Ми из Уједињене демократске Србије знамо да у буџету Републике Србије има довољно новца да гарантујемо да свака породиља у Србији може да прими најмање накнаду у висини републичког минималца без обзира да ли је била у радном односу или не“, казала је Мацура.

Уједињена демократска Србија у фокус своје кампање ставља људе, њихове проблеме и начин како их решити. Једно од значајних питања за све породиље и труднице у Србији, а посебно оне које су за систем невидљиве јер раде у црној или сивој зони, јесте исплата гарантоване минималне зараде током породиљског одсуства. То је свакако једна од промена за коју ће УДС наставити да се залаже у Парламенту.

Београд, 17. мај 2020. године

УЈЕДИЊЕНА ДЕМОКРАТСКА СРБИЈА