УДС ЗАХТЕВА СМЕНУ ВУЛИНА ЗБОГ ПОНИЖАВАЊА ГРАЂАНА И ДРЖАВЕ

Београд, 30. март 2020. године

Уједињена демократска Србија захтева од председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић да у најкраћем року поднесе Народној Скупштини предлог за разрешење министра одбране Александра Вулина.

УДС, политички савез Србије 21, Војвођанског фронта на челу са ЛСВ, Странке модерне Србије и Грађанског демократског форума, подсећа на скандалозно понашање Вулина у току целог свог мандата, а последња у низу афера је расписивање јавне набавке за услугу испитивања рејтинга министра одбране лично.

Александар Вулин је један од симбола бахатости ове власти. Трошење јавних средстава на “умивање” лика и дела министра у јеку пандемије вируса КОВИД – 19 и ванредног стања је врхунска злоупотреба јавног новца у личне и партијске сврхе..

Министарство које води Вулин, из године у годину добијало је све већа буџетска средства, па се тај износ повећавао са 5.7 милијарди динара (2017.) на 41.8 милијарди (ребаланс буџета 2019.).

Министар Вулин се овим средствима служи у сврхе подизања сопственог рејтинга, у маниру некадашњег портпарола Мирјане Марковић.

Срамотно је и понижавајуће према грађанима да Војска опрема центре за оболеле од вируса КОВИД – 19 јастуцима и пресвлаком из резерви бивше ЈНА, иако је протеклих година имала на располагању преко 300 милиона еура додатног новца из буџета.

Вулин не сме остати министар, јер својим понашањем понижава грађане, државу и њене институције.

УЈЕДИЊЕНА ДЕМОКРАТСКА СРБИЈА