УДС ТРАЖИ ОД ВЛАДЕ ПАКЕТ МЕРА ПОМОЋИ ЗА МСП

УЈЕДИЊЕНА ДЕМОКРАТСКА СРБИЈА упутила је данас Влади Републике Србије иницијативу којом се захтева да што пре буде донет ефикасан пакет мера који би олакшао положај привреде, нарочито малих и средњих предузећа, у кризи изазваној пандемијом вируса ЦОВИД – 19.

Коалиција странка УДС, коју чине Србија 21, Војвођански фронт предвођен ЛСВ, Странка модерна Србија и Грађански демократски форум, позива председницу Владе Републике Србије Ану Брнабић да у најкраћем року сазове седницу свог кабинета на којој би се разматрале мере помоћи привреди и запосленима.

Очекујемо да се Влада у овој кризи понаша озбиљно и да учини све да спречи озбиљан колапс нашег привредног система који ће засигурно уследити после пандемије ако се сада не предузму неопходне мере.

УЈЕДИЊЕНА ДЕМОКРАТСКА СРБИЈА предлаже низ мера помаћи које укључују смањење и укидање одређених намета, пореске олакшице, одлагање пореза на добит, одлагање пореза на имовину , обезбеђивање државних гаранција за задуживање код банака, могућност задуживања код Фонда за развој.

Неспорно је да је првенствени интерес свих нас здравље грађана, али помоћ привреди и очување
радних места никако не смеју да буду запостављени.

Грађани и привредници очекују хитну акцију надлежних!

УЈЕДИЊЕНА ДЕМОКРАТСКА СРБИЈА

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ: УЈЕДИЊЕНА ДЕМОКРАТСКА СРБИЈА апелује на Владу и предлаже мере за помоћ привреди и запосленима