Правила понашања током пандемије морају важити и за све верске заједнице

Уједињена демократска Србија позива државу и црквене великодостојнике свих вероисповести да реагују на непоштовање препорука о понашању у време пандемије.

Данашњи пример, када је истом кашичицом свештеник причешћивао вернике, са чим је јавност могла да се упозна путем друштвених мрежа и у директном преносу Радио телевизије Војводина, показао је да ни црква ни верници не схватају озбиљност ситуације.

У овом тренутку, када нам је неопходна солидарност, поштовање прописаних правила, за што мање ширење вируса, мора се показати одговорност и висока свест о ризичним понашањима коју држава и јавност захтевају.

Очекујемо да се све црквене заједнице солидаришу у овом тренутку и стриктно поштују правила окупљања, хигијене и дезинфекције. Само на тај начин, напори остатка друштва, да се спречи ширење смртоносног вируса ЦОВИД-19, могу уродити плодом.

Од државе и верских поглавара очекујемо енергичну акцију и придржавања правила, која морају важити за све становнике Србије без изузетка или неће важити ни за кога.

/ In САОПШТЕЊА / By moderna / Коментари су искључени на Правила понашања током пандемије морају важити и за све верске заједнице