Уједињена демократска Србија позива на солидарност и одговорност у данима који долазе

Уједињена демократска Србија моли целокупну јавност да нарочито у предстојећим данима, који ће бити изузетни тешки, покажемо истовремено и одговорност према себи, својим суграђанима и целој земљи, али и да оправдани страх и забринутост никако не прерасту у нетрпељивост или било који облик агресивности према бројним држављанима Србије који су, силом прилика, ипак били приморани да дођу у Србију из иностранства у претходним данима.

Иако је несумњиво да међу њима има оних који су се понели неодговорно, било какав облик беса јавности не сме да буде уперен према десетинама хиљада наших сународника који су у једнако тешкој ситуацији као и сви ми који у Србији трајно живимо. Многи од њих нису имали никаквог реалног избора у овим неописиво тешким данима, угрожени су, и здравствено и економски, и у земљама у којима живе и раде или студирају, имају породице које су у Србији и којима је, у многим ситуацијама, потребна помоћ.

У исто време, апелујемо на све они који су из иностранства дошли у Србију да се понашају потпуно одговорно, да у свему следе прописе и одлуке државних органа и да не доведу нашу и своју земљу у још тежу ситуацију од оне у којој се већ налази.

Предстојећи дани су пресудни у борби коју сви заједно водимо и још једном молимо све да у њој будемо и одговорни и солидарни, и разумни и јединствени.

/ In САОПШТЕЊА / By moderna / Коментари су искључени на Уједињена демократска Србија позива на солидарност и одговорност у данима који долазе