Уједињена демократска Србија (УДС) прекида све активности у изборној кампањи

Коалиција УЈЕДИЊЕНА ДЕМОКРАТСКА СРБИЈА је, на састанку чланица коалиције, донела одлуку да прихвати позив за састанак и разговор са председником Републике о актуелној ситуацији у вези са вирусом Ковид-19, току изборног процеса и другим питањима у условима ванредног стања.

Уједињена демократска Србија ће на разговорима изложити своје позиције и саопштити предлоге за које сматрамо да су од огромног значаја за заштиту здравља грађана и успех читаве земље и друштва у ефикасној борби против велике опасности којој смо као заједница изложени.

Уједињена демократска Србија ће посебно инсистирати да се обезбеди што снажнији легитимитет одлука о уводђењу ванредног стања и мера за његово спроводење, верујући да само такав институционални и политички пут, као и очување демократских институција, могу да обезбеде најширу могућу подршку за успех у борби против вируса и његових последица.

УДС је истовремено донео и одлуку о прекиду свих активности у изборној кампањи, а док се не отклони опасност по здравље грађана што је, у овом моменту, неупоредиво значајније од свих политичких активности усмерених на изборе.

/ In САОПШТЕЊА / By moderna / Коментари су искључени на Уједињена демократска Србија (УДС) прекида све активности у изборној кампањи