Уједињена демократска Србија (УДС) осуђује подгревање идеја које воде ка укидању појединих друштвених мрежа и платформи

УДС најоштрије осуђује све идеје које у јавности износе појединци о потреби да се у Србији, а поводом ситуације настале због коронавируса, суспендује рад платформи Twitter, Facebook и YоuTube. Сматрамо да чак и сваки помен такве идеје, без обзира колико неозбиљан био, непотребно уноси нервозу, стрепњу и немир код грађана, и угрожава могућност да сви заједно допринесемо заштити здравља грађана и очувању подршке за борбу против опасности којој је наша земља изложена.

Друштвене платформе су од изузетног значаја у оваквим ситуацијама, омогућавају грађанима да се информишу и њихов несметан рад доприноси очувању општег поверења, озбиљности и солидарности које су нам у овом моменту најважније за опстанак земље и грађана.

Тачно је да и на овим мрежама постоје појединци и групе које се понашају неодговорно, али је неупоредиво већи број људи који се понашају веома одговорно и својим активностима снажно доприносе општем добру, бољој информисаности и помажу и угроженима и земљи у овој тешкој ситуацији. Такво постигнуће огромне већине људи не смемо обесмислити и ризиковати, посебно не у овој ситуацији. Без тога немамо никакве шансе да победимо и сачувамо земљу и друштво.

/ In САОПШТЕЊА / By moderna / Коментари су искључени на Уједињена демократска Србија (УДС) осуђује подгревање идеја које воде ка укидању појединих друштвених мрежа и платформи