Преузимање закона у своје руке и обрачунавање са мигрантима је незаконито

Foto: Nilüfer Demir

Странка модерне Србије тражи од надлежних државних органа да најхитније спрече и санкционишу организовање самозваних народних патрола које, узимајући закон у своје руке, уводе својеврстан полицијски час мигрантима и распирују мржњу према људима других раса и вероисповести. Преузимање закона у своје руке такође је незаконито.

Од политичких субјеката у Србији очекујемо да престану са ширењем неистина о мигрантима и политици према њима.

Мигранти не желе да остану у Србији. Не постоји намера да се напуштени делови земље населе мигрантима. Број додељених азила је на нивоу статистичке грешке. Број преступа у односу на број популације код миграната је далеко мањи него код локалног становништва. Србија не финансира прихватне центре из буџета, већ користи средства из претприступних фондова Европске уније за управљању миграцијама. Мигранти нису терористи који иду да убијају по Европи. Читаве породице умиру у покушају да уђу у Унију. Пре три недеље је чамац са женама и децом потонуо у намери да преко Дунава уђу у Републику Хрватску.

Најгора врста политичара су они који подршку граде распиривањем страха заснованог на неистинама.

Од државних органа такође тражимо да у складу са европском финансијском помоћи, предузму све како мигранти не би били препуштени сами себи и сопственом очају. Kад систем затаји, хаос превлада, а у њему исплива најгоре са свих страна.