Мацура натерала Весића да уместо дизелаша купе аутобусе на гас и смање загађење ваздуха [видео]

На данашњем јавном слушању организованом у Скупштини Србије на тему „Kвалитет ваздуха у Србији’’ заменик градоначелника Београда, Горан Весић обавестио је присутне да је Град Београд одустао од куповине 100 дизел аутобуса након интервенције и апела који је упутила народна посланица Татјана Мацура гостујући са Весићем у емисији „Правац“ на Телевизији Пинк у јануару ове године.

Истини за вољу, повод да се покрене питање о набавци аутобуса било је питање водитеља – како саговорницима делује сарадња унутар актуелне владајуће већине? На то је Мацура одговорила да јој та сарадња данас делује раштимовано, а као пример је навела управо сарадњу између управе Града Београда и Министарства за заштитуту животне средине – да владујућа већина ради и планира синхронизовано и да у планирање великих инвестиционих пројеката укључује сва министарства не бисмо дошли у ситуацију да се набављају аутобуси који додатно загађују и онако већ веома загађен ваздух (подсетићемо да је у том периоду био изузетно висок степен загађења ваздуха). Мацура је тада упитала Весића да ли представници владајуће већине уопште разговарају међусобно када им се дешавају овакви пропусти? Уследило је неубедљиво појашњење заменика градоначелника.

Kоначно, на данашњем јавном слушању Весић је Мацури, која је уједно и чланица Одбора за заштиту животне средине, признао грешку казавши да је управо након указивања које се догодило у поменутој емисији извршио додатно проверу са градском администрацијом и Министраством и инсистирао да се одлука промени. Учеснике скупа је обавестио да је Град Београд одустао од куповине дизел аутобуса и рекао да ће се средства преусмерити на набавку аутобуса који користе гас. Мацура најављује да ће испратити у којој мери ће Горан Весић одржати дато обећање и обавестити грађане уколико примети било какво одступање од дате речи.

/ In САОПШТЕЊА / By moderna / Коментари су искључени на Мацура натерала Весића да уместо дизелаша купе аутобусе на гас и смање загађење ваздуха [видео]