Проевропска опозиција формира Европски блок!

Синоћ се у Крагујевцу састала проевропска опозиција која је донела одлуку да на следећим изборима наступа заједнички у оквиру Европског блока, штитећи највећи интерес Србије – да настави пут европских интеграција.

“Врата су отворена свим политичким организацијама и појединцима који су свесни да је пут Србије ка Европској унији угрожен, да актуелна владајућа већина реформе спроводи споро или траљаво, а да алтернатива у националистичком опозиционом савезу не нуди ништа другачије. У најкраћем, сигурно желимо да видимо и потписнике Декларације о политичкој будућности модерне европске Србије коју је иницирала Србија 21 у овом блоку. Грађани заслужују више од популизма и нереалних обећања, ратнохушкачке реторике и подизања тензија у земљи и региону. Сви који добро мисле Србији, који личне сујете могу оставити по страни, који су идеолошки и програмски блиски Европском блоку су добродошли”, изјавила је Мацура након састанка.

ЗА ЕВРОПСКУ СРБИЈУ !

Србији је неопходна европска перспектива. Само модерна и демократска Србија може спречити даље пропадање нашег друштва.

Србији је потребан Европски блок, који би окупио политичке странке и организације које би као приоритет свог деловање поставиле суштинско убрзање процеса европских интеграција.

Такав блок биће брана националистичкој политици ратова и мржње, која је деведесетих година доминирала нашом земљом и довела нас на руб пропасти.

Србија спада у ред држава са најмање динамичном и наслабије развијеном економијом у региону, а наши млади суграђани своју перспективу, све чешће, виде ван граница наше земље.

Србија мора да буде правна држава у којој је власт у потпуности децентрализована. Поштовање људских и мањинска права и слобода мора бити приоритет, а не нужно зло.

Актуелни ауторитарни и централистички режим нема капацитете да убрза процес евроинтеграција, а поседује и хроничан дефицит ентузијазма у преговарачком процесу.

Ми смо алтернатива и националистичкој опозицији која је везана за званични Кремљ.

Само демократска и европска Србија може бити партнер свим нашим суседима у региону и гаранција мира, стабилности и наше припадности Европској унији и њеном систему вредности.

Охрабрујемо истомишљенике да нам се придруже – ујединимо Србију на европском путу!

СТРАНКА МОДЕРНЕ СРБИЈЕ
ГРАЂАНСКИ ДЕМОКРАТСКИ ФОРУМ
СЛОБОДНО ПАНЧЕВО
ВОЈВОЂАНСКИ ФРОНТ(
Лига социјалдемократа Војводине, Војвођанска партија, Демократски савез Хрвата у Војводини, Либерално демократски покрет Војводине, Заједно за Војводину, Црногорска партија, Румунска партија, Форум В21)