Новогодишња честитка

На крају редовног заседања у 2019. години посланички клуб Странке модерне Србије са поносом може да каже да су се наши посланици укупно у пленуму обратили грађанима 427 пута, а да су наши посланици 29 пута били предлагачи закона којима су предлагали конкретна решења за поправку живота грађана.

У својим обраћањима покушали смо, а надамо се и успели, да промовишемо нову политичку културу, да будемо критични, а да при томе никога не вређамо, колико год било ко са своје стране наступао непристојно, вређајући најпре достојанство Народне скупштине и грађана који у њој имају своје представнике.

У наредној години грађанима најпре желимо ослобођење од свих страхова са којима живе:

– Страха за економску и финансијску егзистенцију

– Страха од губитка и немогућности проналажења посла

– Страха да смо окружени непријатељима и страха да је рат непосредна опасност

– Страха да је свет у којем живимо на ивици хаоса и ратова

Грађанима желимо да од живота очекују СВЕ: све оно што очекују грађани развијених европских држава, међу којима је и Србији место.

Наши грађани имају право на једнака очекивања од живота као и сваки други слободан и од страхова ослобођени грађанин било које европске демократије.

Грађанима пре свега желимо да усвоје висока очекивања од својих представника у државним органима, да не кажу „тако треба, тако мора, увек је било тако, може и горе“.

Није поента у томе да може горе, већ да МОРА БОЉЕ, јер боље је једнако могуће. Желимо им промене у којима ће видети шансу, а не претњу.

Младима желимо пре свега боље образовање и лакше запослење. Желимо им да свет виде, упознају, да се њиме одушеве, а онда да га својом памећу и освоје, јер живот је само један, а свет око нас је леп, веровали или не ономе што из медија чујете.

Србији желимо место које јој природно припада: место међу развијеним западним демократијама.

Да би ове жеље почеле да се испуњавају, политика и политичари морају мењати себе: грађани су на првом месту, демократија није сама себи сврха и не служи политичарима, већ грађанима.

Без грађана чак и напори најбољих и идеалних политичара неће бити довољни. Зато позивамо све грађане да прихвате наше жеље за наредну годину и да узму активно и ИНФОРМИСАНО учешће у политичком животу Србије и допринесу да политика у Србији постане боље место. Тако ћемо заједно и Србију учинити бољом.

Поштовани Грађани, нека вам је срећна и успешна година пред нама! Живели!

Странка модерне Србије