Пензионерима социјала, изабранима привилегије

Пензионерима ће се поделити једнократна помоћ од по 5.000 динара. То је добро, али срамно недовољно. Свима оволика милостиња, а појединима државне привилегије!

Мора и може боље, кроз боље буџетирање којим се неће бесомучно пумпати војна опрема, којим се новац неће расипати, већ ће се сузбијати корупција и криминал и подстицати привредни раст из којег ће се и буџет и ПИО фонд пунити боље и створити услове за већи раст пензија изнад границе пуког преживљавања у сиромаштву.

Један процентни поен раста БДП – а губимо кроз корупцију, а још један кроз лоше образовање у које не улажемо довољно, јер пумпамо национализам улагањем у војску и полицију и флертујемо са истоком, уместо да европске интеграције спроведемо брже, најпре у поглављу 23 које треба да нас ослободи корупције. Тако се долази до новца за истински бољи живот.

Пензионери нису социјална категорија. Пензије нису социјална помоћ. На жалост, многи јесу доведени до сиромаштва. А многим породицама су родитељске пензије једини редован приход.

Новац им је узет за фискалну консолидацију, а да их нико није питао. Новац је за фискалну консолидацију пре свега узет њима, они су изнели највећи терет. Рука државе намерно је завучена у џеп најрањивије и најтрпељивије категорије, јер се од њих није очекивало велико противљење.

Ово што им се сада враћа није ни приближно једнако хиљадама еура који су им одузети: кроз ратне године, кроз пумпање национализма, регионалне конфликте, корупцију, буџетска расипања, пљачкашку приватизацију и последњу фискалну консолидацију.

Изговарати се на бивше власти после 7 година свевлашћа је лицемерно.

Коначно, јесу многи пензионери за све то гласали, али нису они једини који су пропагандом државе доведени у заблуду. Данас имате много већих националиста и ратних хушкача међу много млађима.

Сви они једнако прихватају заблуду да нам је сиромаштво судбина, уз утеху да имамо С-400 и ново наоружање.