Слобода за узбуњивача и држава да спречи формирање параполицијских организација

Фото: Pixabay

Странка модерне Србије најоштрије осуђује селективни приступ правди, као и притиске које држава врши на грађане, узбуњиваче и опозиционаре који користе своје грађанско право да упозоре на злоупотребе које се врше на нивоу државе.

Непријанто смо изненађени таблоидизацијом лика и дела глумца Бранислава Трифуновића против којег је опскурни вођа једног од синдиката у МУП-у поднео пријаву под претпоставком да је глумац током представе, коју подносилац пријаве очигледно није ни гледао, скрнавио државну заставу. Поред њега, хајци се придружило и радикално десничарско удружење “Левијатан” које, према званичним подацима, ванинституционално брине о животињама, а незванично делује као параполицијска организација која неретко узима правду у своје руке. Због тога што ово није први пут основано сумњамо да они уживају прећутну подршку надлежних министарстава, а пре свих – Министарства правде, Министарства унутрашњих послова, као и Министарства за рад.

Недељник НИН открива да се у притвору налази и један узбуњивач, ИТ стручњак који је запослен у Крушику, а који је наводно јавности открио документацију о трговини оружјем која недвосмислено води до оца министра унутрашњих послова, Бранка Стефановића. Наводно је узбуњивач притворен пре нешто више од 20 дана, односно још 20. септембра на период од 30 дана.

Уколико је ово тачно, захтевамо да се овај узбуњивач пусти из притвора и да му се омогући одбрана са слободе због наводних дела која му се стављају на терет. Потпуно је сулудо да тужилаштво ниједног тренутка није показало заинтересованост да испита везе или повлашћени статус које министар Стефановић и његов отац имају са овим предузећем, а да узбуњивач буде у притвору све ово време.

Позивамо институције система Републике Србије да правди не прилази селективно, подсећамо да сви појединци и појединке имају иста права и обавезе и апелујемо да се престане са притиском на оне који користе слободе које су им Уставом гарантоване.

/ In САОПШТЕЊА / By moderna / Коментари су искључени на Слобода за узбуњивача и држава да спречи формирање параполицијских организација