Prihvatanje posredovanja EU je pokazatelj ispravnosti politike SMS

Stranka moderne Srbije smatra da je odluka predsednice Narodne skupštine Maje Gojković da prihvati posredovanje Evropske unije u predizbornom dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji nedvosmisleni pokazatelj ispravnosti politike SMS, koja se zasniva na tesnoj saradnji sa evropskim partnerima na demokratizaciji Srbije.

Stranka moderne Srbije politiku ne doživljava kao raspirivanje društvenih konflikata i razvrstavanje ljudi na jednu ili drugu stranu, već kao zajednički rad na kreiranju politika korisnih za građane. U tome očigledno značajnu ulogu moraju imati i evropske institucije, jer bez njih i agende evropskih integracija nema istinskih reformi našeg društva.

Podsećamo, predlogom predsedavajućeg Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera da predstavnici Evropskog parlamenta posreduju u predizbornom dijalogu između vladajuće koalicije i opozicije uvaženi su stavovi poslanika SMS iskazani na nedavnim razgovorima u Narodnoj skupštini.

Stranka moderne Srbije nastaviće da pronalazi adekvatna rešenja koja imaju za cilj popravljanje izbornih uslova, uspostavljanje istinskog dijaloga i nove političke kulture u našem društvu.