Прихватање посредовања ЕУ је показатељ исправности политике СМС

Странка модерне Србије сматра да је одлука председнице Народне скупштине Маје Гојковић да прихвати посредовање Европске уније у предизборном дијалогу власти и опозиције у Србији недвосмислени показатељ исправности политике СМС, која се заснива на тесној сарадњи са европским партнерима на демократизацији Србије.

Странка модерне Србије политику не доживљава као распиривање друштвених конфликата и разврставање људи на једну или другу страну, већ као заједнички рад на креирању политика корисних за грађане. У томе очигледно значајну улогу морају имати и европске институције, јер без њих и агенде европских интеграција нема истинских реформи нашег друштва.

Подсећамо, предлогом председавајућег Спољнополитичког одбора Европског парламента Дејвида Мекалистера да представници Европског парламента посредују у предизборном дијалогу између владајуће коалиције и опозиције уважени су ставови посланика СМС исказани на недавним разговорима у Народној скупштини.

Странка модерне Србије наставиће да проналази адекватна решења која имају за циљ поправљање изборних услова, успостављање истинског дијалога и нове политичке културе у нашем друштву.