Састанак са европским парламентарцима треба да ојача парламентарни дијалог у Србији

Посланици Странке модерне Србије, Татјана Мацура и Владимир Ђурић, присуствоваће данас у Народној скупштини састанку са европским парламентарцима који добро познају ситуацију у Србији и улажу напоре на њеној демократизацији.

Састанак видимо као мисију добре воље Kомитета за спољне послове Европског парламента у оквиру ширих пројектних активности на јачању парламентарног дијалога и подршци демократији у Србији.

У разговору ћемо размотрити питања парламентарних пракси и процедура, надзорне улоге Народне скупштине и питања предстојећих парламентарних избора уз подршку ЕУ.

Европски парламент несумњиво располаже праксама и механизмима за квалитетно одвијање демократског дијалога и контролу извршне власти и на свим политичким актерима у Србији је одговорност да покушају те праксе пренети и на српске институције и тако допринесу изградњи институција и демократизацији Србије.

/ In САОПШТЕЊА / By moderna / Коментари су искључени на Састанак са европским парламентарцима треба да ојача парламентарни дијалог у Србији