fbpx

Predstavnici EU ne nose sa sobom čarobne štapiće – do nas je

SAOPŠTENJE
2

Danas su predstavnici Stranke moderne Srbije, poslanici Tatjana Macura i Vladimir Đurić, razgovarali sa bivšim poslanicima Evropskog parlamenta, Eduardom Kukanom i Knutom Flakenštajnom. Osvrćući se na sastanak koji je održan u Narodnoj skupštini, Tatjana Macura izjavila je sledeće:

“Nikakva se nova stranka neće pojaviti za izbore na proleće 2020. i simulirati bilo šta. Očigledno je da takav narativ plasira bivša vlast kako bi pripremila opravdanje za neuspešan bojkot koji je suludo i nepotrebno najavljen minimum 8 meseci ranije.

Sastanke koji se ovih dana odvijaju između predstavnika parlamentarne i vanparlamentarne opozicije i predstavnika EP treba prihvatiti kao dobronamerno pruženu ruku da se reši politička kriza u državi.

Takođe, predstavnici EP nisu čarobnjaci i ne nose čarobne štapiće na sastanke i rešavaju probleme jednim potezom, već su tu da nam pomognu da sprovedemo ono što sami sami nismo umeli ili hteli – dijalog. Dijalog na svim nivoima treba pozdraviti i podsticati.

Ljudi su ovde umorni od ratnohuškačke i svake druge huškačke atmosfere. Pričajmo i slušajmo, to ništa ne boli, a koristi. Huškanjem i produbljivanjem podela pokazuje se politička nezrelost. A krajnje je vreme da Srbija sa svojim političarima izađe iz puberteta.”

Dobar deo građana se već sada odlučio da ne učestvuje u farsi od izbora.
Neki političari u opoziciji su to razumeli i podržali.
Ko misli da treba da izađe na radikalske izbore slobodno neka izađe.
Bojkot će možda uspeti a možda i neće.
Ono što je izvesnije je rezultat izbora.
Posledice rezultata izbora neće biti samo loš rezultat i neulazak u parlament već i svojevrsno pregrupisavanje i prosejavanje na opozicionoj sceni.

Po mom mišljenju bojkot je ogromna greška. Ali sada je već kasno. Ništa to neće promeniti, uneće samo još veće beznađe i bićemo u lošijoj poziciji nego što smo sada, poziciji u kojoj će nam biti maksimalno sužen manevarski prostor. Sve više verujem da su građani koji žele bojkot zapravo oni građani koji ionako ne bi izašli na izbore, jedino što sada imaju dobar izgovor za to.

2 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

+ 21 = 27

SAOPŠTENJE
Prihvatanje posredovanja EU je pokazatelj ispravnosti politike SMS

Stranka moderne Srbije smatra da je odluka predsednice Narodne skupštine Maje Gojković da prihvati posredovanje Evropske unije u predizbornom dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji nedvosmisleni pokazatelj ispravnosti politike SMS, koja se zasniva na tesnoj saradnji sa evropskim partnerima na demokratizaciji Srbije. Stranka moderne Srbije politiku ne doživljava kao raspirivanje …

SAOPŠTENJE
Proevropske stranke podržaće napor EP da se kriza u Srbiji reši

Stranka moderne Srbije snažno pozdravlja spremnost Evropske unije da posreduje u demokratizaciji Srbije iskazanu u obraćanju predsednika Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta gospodina Dejvida Mekalistera predsednici Narodne skupštine gospođi Maji Gojković. Na potrebu aktivnog uključivanja evropskih institucija u stvaranje demokratskog izbornog ambijenta u Srbiji ukazali su i narodni poslanici …

SAOPŠTENJE
Sastanak sa evropskim parlamentarcima treba da ojača parlamentarni dijalog u Srbiji

Poslanici Stranke moderne Srbije, Tatjana Macura i Vladimir Đurić, prisustvovaće danas u Narodnoj skupštini sastanku sa evropskim parlamentarcima koji dobro poznaju situaciju u Srbiji i ulažu napore na njenoj demokratizaciji. Sastanak vidimo kao misiju dobre volje Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta u okviru širih projektnih aktivnosti na jačanju parlamentarnog …