Predstavnici EU ne nose sa sobom čarobne štapiće – do nas je

Danas su predstavnici Stranke moderne Srbije, poslanici Tatjana Macura i Vladimir Đurić, razgovarali sa bivšim poslanicima Evropskog parlamenta, Eduardom Kukanom i Knutom Flakenštajnom. Osvrćući se na sastanak koji je održan u Narodnoj skupštini, Tatjana Macura izjavila je sledeće:

„Nikakva se nova stranka neće pojaviti za izbore na proleće 2020. i simulirati bilo šta. Očigledno je da takav narativ plasira bivša vlast kako bi pripremila opravdanje za neuspešan bojkot koji je suludo i nepotrebno najavljen minimum 8 meseci ranije.

Sastanke koji se ovih dana odvijaju između predstavnika parlamentarne i vanparlamentarne opozicije i predstavnika EP treba prihvatiti kao dobronamerno pruženu ruku da se reši politička kriza u državi.

Takođe, predstavnici EP nisu čarobnjaci i ne nose čarobne štapiće na sastanke i rešavaju probleme jednim potezom, već su tu da nam pomognu da sprovedemo ono što sami sami nismo umeli ili hteli – dijalog. Dijalog na svim nivoima treba pozdraviti i podsticati.

Ljudi su ovde umorni od ratnohuškačke i svake druge huškačke atmosfere. Pričajmo i slušajmo, to ništa ne boli, a koristi. Huškanjem i produbljivanjem podela pokazuje se politička nezrelost. A krajnje je vreme da Srbija sa svojim političarima izađe iz puberteta.“