fbpx

Представници ЕУ не носе са собом чаробне штапиће – до нас је

САОПШТЕЊЕ
2

Данас су представници Странке модерне Србије, посланици Татјана Мацура и Владимир Ђурић, разговарали са бившим посланицима Европског парламента, Едуардом Куканом и Кнутом Флакенштајном. Осврћући се на састанак који је одржан у Народној скупштини, Татјана Мацура изјавила је следеће:

“Никаква се нова странка неће појавити за изборе на пролеће 2020. и симулирати било шта. Очигледно је да такав наратив пласира бивша власт како би припремила оправдање за неуспешан бојкот који је сулудо и непотребно најављен минимум 8 месеци раније.

Састанке који се ових дана одвијају између представника парламентарне и ванпарламентарне опозиције и представника ЕП треба прихватити као добронамерно пружену руку да се реши политичка криза у држави.

Такође, представници ЕП нису чаробњаци и не носе чаробне штапиће на састанке и решавају проблеме једним потезом, већ су ту да нам помогну да спроведемо оно што сами сами нисмо умели или хтели – дијалог. Дијалог на свим нивоима треба поздравити и подстицати.

Људи су овде уморни од ратнохушкачке и сваке друге хушкачке атмосфере. Причајмо и слушајмо, то ништа не боли, а користи. Хушкањем и продубљивањем подела показује се политичка незрелост. А крајње је време да Србија са својим политичарима изађе из пубертета.”

Dobar deo građana se već sada odlučio da ne učestvuje u farsi od izbora.
Neki političari u opoziciji su to razumeli i podržali.
Ko misli da treba da izađe na radikalske izbore slobodno neka izađe.
Bojkot će možda uspeti a možda i neće.
Ono što je izvesnije je rezultat izbora.
Posledice rezultata izbora neće biti samo loš rezultat i neulazak u parlament već i svojevrsno pregrupisavanje i prosejavanje na opozicionoj sceni.

Po mom mišljenju bojkot je ogromna greška. Ali sada je već kasno. Ništa to neće promeniti, uneće samo još veće beznađe i bićemo u lošijoj poziciji nego što smo sada, poziciji u kojoj će nam biti maksimalno sužen manevarski prostor. Sve više verujem da su građani koji žele bojkot zapravo oni građani koji ionako ne bi izašli na izbore, jedino što sada imaju dobar izgovor za to.

2 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

+ 78 = 86

САОПШТЕЊЕ
Прихватање посредовања ЕУ је показатељ исправности политике СМС

Странка модерне Србије сматра да је одлука председнице Народне скупштине Маје Гојковић да прихвати посредовање Европске уније у предизборном дијалогу власти и опозиције у Србији недвосмислени показатељ исправности политике СМС, која се заснива на тесној сарадњи са европским партнерима на демократизацији Србије. Странка модерне Србије политику не доживљава као распиривање …

САОПШТЕЊЕ
Проевропске странке подржаће напор ЕП да се криза у Србији реши

Странка модерне Србије снажно поздравља спремност Европске уније да посредује у демократизацији Србије исказану у обраћању председника Kомитета за спољне послове Европског парламента господина Дејвида Мекалистера председници Народне скупштине госпођи Маји Гојковић. На потребу активног укључивања европских институција у стварање демократског изборног амбијента у Србији указали су и народни посланици …

САОПШТЕЊЕ
Састанак са европским парламентарцима треба да ојача парламентарни дијалог у Србији

Посланици Странке модерне Србије, Татјана Мацура и Владимир Ђурић, присуствоваће данас у Народној скупштини састанку са европским парламентарцима који добро познају ситуацију у Србији и улажу напоре на њеној демократизацији. Састанак видимо као мисију добре воље Kомитета за спољне послове Европског парламента у оквиру ширих пројектних активности на јачању парламентарног …