Представници ЕУ не носе са собом чаробне штапиће – до нас је

Данас су представници Странке модерне Србије, посланици Татјана Мацура и Владимир Ђурић, разговарали са бившим посланицима Европског парламента, Едуардом Куканом и Кнутом Флакенштајном. Осврћући се на састанак који је одржан у Народној скупштини, Татјана Мацура изјавила је следеће:

“Никаква се нова странка неће појавити за изборе на пролеће 2020. и симулирати било шта. Очигледно је да такав наратив пласира бивша власт како би припремила оправдање за неуспешан бојкот који је сулудо и непотребно најављен минимум 8 месеци раније.

Састанке који се ових дана одвијају између представника парламентарне и ванпарламентарне опозиције и представника ЕП треба прихватити као добронамерно пружену руку да се реши политичка криза у држави.

Такође, представници ЕП нису чаробњаци и не носе чаробне штапиће на састанке и решавају проблеме једним потезом, већ су ту да нам помогну да спроведемо оно што сами сами нисмо умели или хтели – дијалог. Дијалог на свим нивоима треба поздравити и подстицати.

Људи су овде уморни од ратнохушкачке и сваке друге хушкачке атмосфере. Причајмо и слушајмо, то ништа не боли, а користи. Хушкањем и продубљивањем подела показује се политичка незрелост. А крајње је време да Србија са својим политичарима изађе из пубертета.”