fbpx

Ne pristajemo na pritisak da već danas donesemo odluku o izlasku na izbore

SAOPŠTENJE
1

Stranka moderne Srbije odluku o izlasku na izbore doneće kada oni budu raspisani. Do tada ćemo crpeti sve mogućnosti da se izborni uslovi poprave.

Pojedinačno donete odluke o bojkotu izbora smatramo preuranjenim, ali poštujemo svačije pravo da samostalno odlučuje.

Ne pristajemo na pritisak da se već danas odlučimo za bojkot izbora. Zagovornici bojkota nisu precizirali ni da li zagovaraju bojkot lokalnih i pokrajinskih izbora, a nije razjašnjeno ni čime će se meriti uspeh bojkota.

Ne postoji ni precizan stav na osnovu kojih kriterijuma će se procenjivati prihvatljivost izbornih uslova, ni ko o tome odlučuje, niti čiji je stav po tom pitanju merodavan.

Međunarodna zajednica je jasno stavila do znanja da neće podržati bojkot izbora, kao što nije podržala ni bojkot parlamenta. To dovodi u pitanje nameru da se bojkotom uskrati legitimitet onima koji formiraju vlast nakon izbora.

Konačan stav donećemo i na osnovu predstojećih sastanaka sa evropskim zvaničnicima i nakon sagledavanja stanja u Narodnoj skupštini tokom jesenjeg zasedanja.

Umesto bavljenja isključivo pitanjem bojkota, svaka opoziciona organizacija najpre bi se trebala baviti razvojem svojih politika i programa i komuniciranjem sa svojim biračima. Srbiji su kvalitetna politička rešenja mnogo potrebnija.

Tako je. Treba dati sve od sebe da se dođe do što većeg broja glasača, da im se objasni za šta se zalažete i šta čete promeniti, jednostavno opozicija treba sve da uradi da dobije izbore, a ne da sedi u fotelji i jalovo konfabulira na temu bojkota, koji pri tom nije ni deifinisan niti se zna šta će se raditi posle. Ne vidim svrhu u forsiranju bojkota, ali mislim da je šteta već učinjena, jer gomlla ljudi kao u transu ponavlja bojkot, a zapravo ne zna šta to podrazumeva.

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 − 5 =

SAOPŠTENJE
Prihvatanje posredovanja EU je pokazatelj ispravnosti politike SMS

Stranka moderne Srbije smatra da je odluka predsednice Narodne skupštine Maje Gojković da prihvati posredovanje Evropske unije u predizbornom dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji nedvosmisleni pokazatelj ispravnosti politike SMS, koja se zasniva na tesnoj saradnji sa evropskim partnerima na demokratizaciji Srbije. Stranka moderne Srbije politiku ne doživljava kao raspirivanje …

SAOPŠTENJE
Proevropske stranke podržaće napor EP da se kriza u Srbiji reši

Stranka moderne Srbije snažno pozdravlja spremnost Evropske unije da posreduje u demokratizaciji Srbije iskazanu u obraćanju predsednika Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta gospodina Dejvida Mekalistera predsednici Narodne skupštine gospođi Maji Gojković. Na potrebu aktivnog uključivanja evropskih institucija u stvaranje demokratskog izbornog ambijenta u Srbiji ukazali su i narodni poslanici …

SAOPŠTENJE
2
Predstavnici EU ne nose sa sobom čarobne štapiće – do nas je

Danas su predstavnici Stranke moderne Srbije, poslanici Tatjana Macura i Vladimir Đurić, razgovarali sa bivšim poslanicima Evropskog parlamenta, Eduardom Kukanom i Knutom Flakenštajnom. Osvrćući se na sastanak koji je održan u Narodnoj skupštini, Tatjana Macura izjavila je sledeće: “Nikakva se nova stranka neće pojaviti za izbore na proleće 2020. i …