Не пристајемо на притисак да већ данас донесемо одлуку о изласку на изборе

Странка модерне Србије одлуку о изласку на изборе донеће када они буду расписани. До тада ћемо црпети све могућности да се изборни услови поправе.

Појединачно донете одлуке о бојкоту избора сматрамо преурањеним, али поштујемо свачије право да самостално одлучује.

Не пристајемо на притисак да се већ данас одлучимо за бојкот избора. Заговорници бојкота нису прецизирали ни да ли заговарају бојкот локалних и покрајинских избора, а није разјашњено ни чиме ће се мерити успех бојкота.

Не постоји ни прецизан став на основу којих критеријума ће се процењивати прихватљивост изборних услова, ни ко о томе одлучује, нити чији је став по том питању меродаван.

Међународна заједница је јасно ставила до знања да неће подржати бојкот избора, као што није подржала ни бојкот парламента. То доводи у питање намеру да се бојкотом ускрати легитимитет онима који формирају власт након избора.

Kоначан став донећемо и на основу предстојећих састанака са европским званичницима и након сагледавања стања у Народној скупштини током јесењег заседања.

Уместо бављења искључиво питањем бојкота, свака опозициона организација најпре би се требала бавити развојем својих политика и програма и комуницирањем са својим бирачима. Србији су квалитетна политичка решења много потребнија.

/ In САОПШТЕЊА / By moderna / Коментари су искључени на Не пристајемо на притисак да већ данас донесемо одлуку о изласку на изборе