fbpx

Не пристајемо на притисак да већ данас донесемо одлуку о изласку на изборе

САОПШТЕЊЕ
1

Странка модерне Србије одлуку о изласку на изборе донеће када они буду расписани. До тада ћемо црпети све могућности да се изборни услови поправе.

Појединачно донете одлуке о бојкоту избора сматрамо преурањеним, али поштујемо свачије право да самостално одлучује.

Не пристајемо на притисак да се већ данас одлучимо за бојкот избора. Заговорници бојкота нису прецизирали ни да ли заговарају бојкот локалних и покрајинских избора, а није разјашњено ни чиме ће се мерити успех бојкота.

Не постоји ни прецизан став на основу којих критеријума ће се процењивати прихватљивост изборних услова, ни ко о томе одлучује, нити чији је став по том питању меродаван.

Међународна заједница је јасно ставила до знања да неће подржати бојкот избора, као што није подржала ни бојкот парламента. То доводи у питање намеру да се бојкотом ускрати легитимитет онима који формирају власт након избора.

Kоначан став донећемо и на основу предстојећих састанака са европским званичницима и након сагледавања стања у Народној скупштини током јесењег заседања.

Уместо бављења искључиво питањем бојкота, свака опозициона организација најпре би се требала бавити развојем својих политика и програма и комуницирањем са својим бирачима. Србији су квалитетна политичка решења много потребнија.

Tako je. Treba dati sve od sebe da se dođe do što većeg broja glasača, da im se objasni za šta se zalažete i šta čete promeniti, jednostavno opozicija treba sve da uradi da dobije izbore, a ne da sedi u fotelji i jalovo konfabulira na temu bojkota, koji pri tom nije ni deifinisan niti se zna šta će se raditi posle. Ne vidim svrhu u forsiranju bojkota, ali mislim da je šteta već učinjena, jer gomlla ljudi kao u transu ponavlja bojkot, a zapravo ne zna šta to podrazumeva.

1 коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

− 3 = 7

САОПШТЕЊЕ
Прихватање посредовања ЕУ је показатељ исправности политике СМС

Странка модерне Србије сматра да је одлука председнице Народне скупштине Маје Гојковић да прихвати посредовање Европске уније у предизборном дијалогу власти и опозиције у Србији недвосмислени показатељ исправности политике СМС, која се заснива на тесној сарадњи са европским партнерима на демократизацији Србије. Странка модерне Србије политику не доживљава као распиривање …

САОПШТЕЊЕ
Проевропске странке подржаће напор ЕП да се криза у Србији реши

Странка модерне Србије снажно поздравља спремност Европске уније да посредује у демократизацији Србије исказану у обраћању председника Kомитета за спољне послове Европског парламента господина Дејвида Мекалистера председници Народне скупштине госпођи Маји Гојковић. На потребу активног укључивања европских институција у стварање демократског изборног амбијента у Србији указали су и народни посланици …

САОПШТЕЊЕ
2
Представници ЕУ не носе са собом чаробне штапиће – до нас је

Данас су представници Странке модерне Србије, посланици Татјана Мацура и Владимир Ђурић, разговарали са бившим посланицима Европског парламента, Едуардом Куканом и Кнутом Флакенштајном. Осврћући се на састанак који је одржан у Народној скупштини, Татјана Мацура изјавила је следеће: “Никаква се нова странка неће појавити за изборе на пролеће 2020. и …