Студент у центру учења

Посланичким клубовима увелико стижу захтеви тзв. вечитих студената за нови продужетак рока за завршетак студија.

Народна посланица и чланица Ширег председништва Странке модерне Србије од 2016. године заговорница је концепта „студент у центру учења“.

„Лепо нам је говорио професор социологије – најлакше се обнавља обновљена година“. Феномен „вечити студенти и вечито продужавање рокова“ (нисам сигурна да игде на свету постоји у оваквом облику) симболизује склоност једне земље ка вечитом одлагању свега што се може, а не мора десити уз чврсто уверење да ће се шансе низати из године у годину, а ствари увек остајати исте, јер доћи ће наредна година.

Kада је рок за завршетак студија први пут продужен могли смо да претпоставимо да узроци због којих неко није завршио студије неће нестати сами од себе. Бројни су: трудноћа, родитељство, смрт блиске особе, повреда, здравствено стање, примораност на рад због сиромаштва, посао из снова, одлазак у иностранство, досадни студијски програми итд.
Од 2016. године предлажем решење подржано концептом „студент у центру учења“, изјавила је Љупка Михајловска након што је у медијима најављена још једна седница Народне скупштине овим поводом.

Цео амандман можете прочитати овде: http://skr.rs/1uC

Снимак из скупштинске расправе можете погледати овде: