Čiji nasilnici haraju kampusom Univerziteta u Novom Sadu?

SAOPŠTENJE

Pozivamo građane da u utorak 11. juna 2019. u 18 časova dođu na plato ispred Pravnog fakulteta i iskažu protest protiv prebijanja aktivista Združene akcije “Krov nad glavom” i Demokratske stranke i narastajućeg nasilja kojem smo svi izloženi.

Stranka moderne Srbije osuđuje eskalaciju nasilja u Novom Sadu usmerenu na opozicione aktiviste, koje je kulminiralo ovog vikenda prebijanjem aktivista Združene akcije “Krov nad glavom” i jednog od organizatora protesta “1 od 5 miliona”, aktiviste Demokratske stranke, od strane počinilaca koji još uvek nisu privedeni pravdi.

Očekujemo od Policijske uprave “Novi Sad” da rasvetli ova dešavanja, da pohapsi nasilnike i da utvrdi ko tačno stoji iza dva prebijanja građana Novog Sada na području kampusa Univerziteta u protekla tri dana.

Ukoliko nisu u stanju da razreše ova slučajeve, zahtevamo od načelnika Policijske uprave “Novi Sad” da prizna nemoć i podnese ostavku, zajedno sa svojim prvim saradnicima.

Poslednja dva slučaja nasilja predstavljaju samo najnovije epizode politički i nacionalno motivisanih nasičničkih napada. Podsećamo da su tokom prvomajskih praznika alkoholisani huligani upadali u kuće i fizički maltretirali stanovnike Adica na nacionalnoj osnovi, a na mirnu protestnu kolonu je nedavno bačena krigla od strane lica koji je već sutradan bio na slobodi.

Od funkcionera vladajuće stranke i od predstavnika vlasti, kao lica odgovornih za javni red i mir, zahtevamo da se suzdrže od govora koji podstiče nasilje prema poltičkim neistomišljenicima, jer takav rečnik je direktan uzročnik povećanog nasilja u društvu.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

45 + = 53

SAOPŠTENJE
Nevena Ružić kandidatkinja SMS-a za novu Poverenicu za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Stranka moderne Srbije kandidovala je danas ispred svoje poslaničke grupe Nevenu Ružić za novu Poverenicu za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti na predlog više od 90 organizacija civilnog društva. Gđa Ružić je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2002. godine. U Službi Poverenika za informacije …

SAOPŠTENJE
1
SMS podržava kandidata nevladinog sektora za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Stranka moderne Srbije podržava kandidaturu Nevene Ružić za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti koju je za ovu funkciju zajednički predložilo preko 60 organizacija civilnog društva, medija i predstavnika stručne i naučne zajednice. Kandidatkinja ispunjava sve kriterijume, a naročito uslove u pogledu obrazovanja, radnog iskustva …

SAOPŠTENJE
Na sednici Narodne skupštine Macura zatražila ostavku ministra Šarčevića

Predsednica poslaničke grupe Stranke moderne Srbije, Tatjana Macura postavila je danas na sednici Narodne skupštine poslaničko pitanje ministru Mladenu Šarčeviću kada misli da podnese ostavku zbog skanadla nastalog prilikom „curenja“ informacija u vezi sa testom iz matematike koji je jutros trebao biti održan u osnovnim školama širom Srbije, a koji …