fbpx

Čiji nasilnici haraju kampusom Univerziteta u Novom Sadu?

SAOPŠTENJE

Pozivamo građane da u utorak 11. juna 2019. u 18 časova dođu na plato ispred Pravnog fakulteta i iskažu protest protiv prebijanja aktivista Združene akcije “Krov nad glavom” i Demokratske stranke i narastajućeg nasilja kojem smo svi izloženi.

Stranka moderne Srbije osuđuje eskalaciju nasilja u Novom Sadu usmerenu na opozicione aktiviste, koje je kulminiralo ovog vikenda prebijanjem aktivista Združene akcije “Krov nad glavom” i jednog od organizatora protesta “1 od 5 miliona”, aktiviste Demokratske stranke, od strane počinilaca koji još uvek nisu privedeni pravdi.

Očekujemo od Policijske uprave “Novi Sad” da rasvetli ova dešavanja, da pohapsi nasilnike i da utvrdi ko tačno stoji iza dva prebijanja građana Novog Sada na području kampusa Univerziteta u protekla tri dana.

Ukoliko nisu u stanju da razreše ova slučajeve, zahtevamo od načelnika Policijske uprave “Novi Sad” da prizna nemoć i podnese ostavku, zajedno sa svojim prvim saradnicima.

Poslednja dva slučaja nasilja predstavljaju samo najnovije epizode politički i nacionalno motivisanih nasičničkih napada. Podsećamo da su tokom prvomajskih praznika alkoholisani huligani upadali u kuće i fizički maltretirali stanovnike Adica na nacionalnoj osnovi, a na mirnu protestnu kolonu je nedavno bačena krigla od strane lica koji je već sutradan bio na slobodi.

Od funkcionera vladajuće stranke i od predstavnika vlasti, kao lica odgovornih za javni red i mir, zahtevamo da se suzdrže od govora koji podstiče nasilje prema poltičkim neistomišljenicima, jer takav rečnik je direktan uzročnik povećanog nasilja u društvu.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

+ 79 = 81

SAOPŠTENJE
Ne pristajemo na pritisak da već danas donesemo odluku o izlasku na izbore

Stranka moderne Srbije odluku o izlasku na izbore doneće kada oni budu raspisani. Do tada ćemo crpeti sve mogućnosti da se izborni uslovi poprave. Pojedinačno donete odluke o bojkotu izbora smatramo preuranjenim, ali poštujemo svačije pravo da samostalno odlučuje. Ne pristajemo na pritisak da se već danas odlučimo za bojkot …

SAOPŠTENJE
Politička trgovina evropskim vrednostima ugrožava evropske integracije i nanosi štetu Srbiji

Poslanički klub Stranke moderne Srbije sa zadovoljstvom će prisustvovati sastanku sa Dejvidom Mekalisterom, specijalnim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju. Proces evropskih integracija vidimo kao zajednički rad na postizanju plemenitih ciljeva kao što su: sloboda, demokratija, vladavina prava koja stvara investicionu klimu u kojoj su subvencije nepotrebne, poštovanje ljudskih prava, bezbednost, …

SAOPŠTENJE
Student u centru učenja

Poslaničkim klubovima uveliko stižu zahtevi tzv. večitih studenata za novi produžetak roka za završetak studija. Narodna poslanica i članica Šireg predsedništva Stranke moderne Srbije od 2016. godine zagovornica je koncepta “student u centru učenja”. “Lepo nam je govorio profesor sociologije – najlakše se obnavlja obnovljena godina”. Fenomen “večiti studenti i …