Чији насилници харају кампусом Универзитета у Новом Саду?

САОПШТЕЊЕ

Позивамо грађане да у уторак 11. јуна 2019. у 18 часова дођу на плато испред Правног факултета и искажу протест против пребијања активиста Здружене акције “Кров над главом” и Демократске странке и нарастајућег насиља којем смо сви изложени.

Странка модерне Србије осуђује ескалацију насиља у Новом Саду усмерену на опозиционе активисте, које је кулминирало овог викенда пребијањем активиста Здружене акције “Кров над главом” и једног од организатора протеста “1 од 5 милиона”, активисте Демократске странке, од стране починилаца који још увек нису приведени правди.

Очекујемо од Полицијске управе “Нови Сад” да расветли ова дешавања, да похапси насилнике и да утврди ко тачно стоји иза два пребијања грађана Новог Сада на подручју кампуса Универзитета у протекла три дана.

Уколико нису у стању да разреше ова случајеве, захтевамо од начелника Полицијске управе “Нови Сад” да призна немоћ и поднесе оставку, заједно са својим првим сарадницима.

Последња два случаја насиља представљају само најновије епизоде политички и национално мотивисаних насичничких напада. Подсећамо да су током првомајских празника алкохолисани хулигани упадали у куће и физички малтретирали становнике Адица на националној основи, а на мирну протестну колону је недавно бачена кригла од стране лица који је већ сутрадан био на слободи.

Од функционера владајуће странке и од представника власти, као лица одговорних за јавни ред и мир, захтевамо да се суздрже од говора који подстиче насиље према полтичким неистомишљеницима, јер такав речник је директан узрочник повећаног насиља у друштву.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 4 =

САОПШТЕЊЕ
Невена Ружић кандидаткиња СМС-а за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Странка модерне Србије кандидовала је данас испред своје посланичке групе Невену Ружић за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности на предлог више од 90 организација цивилног друштва. Гђа Ружић је дипломирала на Правном факултету Универзитета у Београду 2002. године. У Служби Повереника за информације …

САОПШТЕЊЕ
1
СМС подржава кандидата невладиног сектора за Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Странка модерне Србије подржава кандидатуру Невене Ружић за Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности коју је за ову функцију заједнички предложило преко 60 организација цивилног друштва, медија и представника стручне и научне заједнице. Кандидаткиња испуњава све критеријуме, а нарочито услове у погледу образовања, радног искуства …

САОПШТЕЊЕ
На седници Народне скупштине Мацура затражила оставку министра Шарчевића

Председница посланичке групе Странке модерне Србије, Татјана Мацура поставила је данас на седници Народне скупштине посланичко питање министру Младену Шарчевићу када мисли да поднесе оставку због сканадла насталог приликом „цурења“ информација у вези са тестом из математике који је јутрос требао бити одржан у основним школама широм Србије, а који …