fbpx

Чији насилници харају кампусом Универзитета у Новом Саду?

САОПШТЕЊЕ

Позивамо грађане да у уторак 11. јуна 2019. у 18 часова дођу на плато испред Правног факултета и искажу протест против пребијања активиста Здружене акције “Кров над главом” и Демократске странке и нарастајућег насиља којем смо сви изложени.

Странка модерне Србије осуђује ескалацију насиља у Новом Саду усмерену на опозиционе активисте, које је кулминирало овог викенда пребијањем активиста Здружене акције “Кров над главом” и једног од организатора протеста “1 од 5 милиона”, активисте Демократске странке, од стране починилаца који још увек нису приведени правди.

Очекујемо од Полицијске управе “Нови Сад” да расветли ова дешавања, да похапси насилнике и да утврди ко тачно стоји иза два пребијања грађана Новог Сада на подручју кампуса Универзитета у протекла три дана.

Уколико нису у стању да разреше ова случајеве, захтевамо од начелника Полицијске управе “Нови Сад” да призна немоћ и поднесе оставку, заједно са својим првим сарадницима.

Последња два случаја насиља представљају само најновије епизоде политички и национално мотивисаних насичничких напада. Подсећамо да су током првомајских празника алкохолисани хулигани упадали у куће и физички малтретирали становнике Адица на националној основи, а на мирну протестну колону је недавно бачена кригла од стране лица који је већ сутрадан био на слободи.

Од функционера владајуће странке и од представника власти, као лица одговорних за јавни ред и мир, захтевамо да се суздрже од говора који подстиче насиље према полтичким неистомишљеницима, јер такав речник је директан узрочник повећаног насиља у друштву.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

33 + = 38

САОПШТЕЊЕ
Политичка трговина европским вредностима угрожава европске интеграције и наноси штету Србији

Посланички клуб Странке модерне Србије са задовољством ће присуствовати састанку са Дејвидом Мекалистером, специјалним известиоцем Европског парламента за Србију. Процес европских интеграција видимо као заједнички рад на постизању племенитих циљева као што су: слобода, демократија, владавина права која ствара инвестициону климу у којој су субвенције непотребне, поштовање људских права, безбедност, …

САОПШТЕЊЕ
Студент у центру учења

Посланичким клубовима увелико стижу захтеви тзв. вечитих студената за нови продужетак рока за завршетак студија. Народна посланица и чланица Ширег председништва Странке модерне Србије од 2016. године заговорница је концепта “студент у центру учења”. “Лепо нам је говорио професор социологије – најлакше се обнавља обновљена година”. Феномен “вечити студенти и …

САОПШТЕЊЕ
Дијалог транспарентно и у институцији

Странка модерне Србије поздравља данашњи дијалог представника власти и дела опозиције, који се одржава на Факултету политичких наука, уз посредство цивилног сектора, а у којем, према наводима новинара који су присутни, учествују представници Српске напредне странке, Странке слободе и правде и Демократске странке. Од првог дана заговарамо дијалог о фер …