fbpx

Чији насилници харају кампусом Универзитета у Новом Саду?

САОПШТЕЊЕ

Позивамо грађане да у уторак 11. јуна 2019. у 18 часова дођу на плато испред Правног факултета и искажу протест против пребијања активиста Здружене акције “Кров над главом” и Демократске странке и нарастајућег насиља којем смо сви изложени.

Странка модерне Србије осуђује ескалацију насиља у Новом Саду усмерену на опозиционе активисте, које је кулминирало овог викенда пребијањем активиста Здружене акције “Кров над главом” и једног од организатора протеста “1 од 5 милиона”, активисте Демократске странке, од стране починилаца који још увек нису приведени правди.

Очекујемо од Полицијске управе “Нови Сад” да расветли ова дешавања, да похапси насилнике и да утврди ко тачно стоји иза два пребијања грађана Новог Сада на подручју кампуса Универзитета у протекла три дана.

Уколико нису у стању да разреше ова случајеве, захтевамо од начелника Полицијске управе “Нови Сад” да призна немоћ и поднесе оставку, заједно са својим првим сарадницима.

Последња два случаја насиља представљају само најновије епизоде политички и национално мотивисаних насичничких напада. Подсећамо да су током првомајских празника алкохолисани хулигани упадали у куће и физички малтретирали становнике Адица на националној основи, а на мирну протестну колону је недавно бачена кригла од стране лица који је већ сутрадан био на слободи.

Од функционера владајуће странке и од представника власти, као лица одговорних за јавни ред и мир, захтевамо да се суздрже од говора који подстиче насиље према полтичким неистомишљеницима, јер такав речник је директан узрочник повећаног насиља у друштву.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

− 6 = 3

САОПШТЕЊЕ
Субвенционисање такси картела – најгоре решење

Реакција народне посланице и копредседнице Странке модерне Србије, Татјане Мацуре на договор који је председник државе постигао са таксистима и који им је обећао субвенције и друге погодности како би вишедневна блокада грађана Београда престала. “Београд има 6.500 таксиста који су се незадовољни због појаве конкуренције организовали, затим више дана …

САОПШТЕЊЕ
Слобода за узбуњивача и држава да спречи формирање параполицијских организација

Фото: Pixabay Странка модерне Србије најоштрије осуђује селективни приступ правди, као и притиске које држава врши на грађане, узбуњиваче и опозиционаре који користе своје грађанско право да упозоре на злоупотребе које се врше на нивоу државе. Непријанто смо изненађени таблоидизацијом лика и дела глумца Бранислава Трифуновића против којег је опскурни …

САОПШТЕЊЕ
Дијалог нема алтернативу

Странка модерне Србије учествоваће у предизборном дијалогу који ће се 9. и 10. октобра уз посредовање представника Европског парламента одржати у Народној скупштини, доследно подржавајући сваку мисију добре воље која за циљ има побољшање демократије у Србији. Истовремено сматрамо недобронамерним ставове којима се ова мисија деградира називањем представника Европског парламента …