Prekid bojkota rada Narodne skupštine

SAOPŠTENJE

Šire predsedništvo Stranke moderne Srbije je na sednici održanoj 16. maja donelo preporuku o prekidu bojkota rada Narodne skupštine, uvereni da je nastavak parlamentarne borbe u interesu građana.

Tačno je da svojim učešćem u radu Narodne skupštine ne možemo uticati na pristojnost drugih narodnih poslanika i njen legitimitet. Tačno je i da učešćem u radu Narodne skupštine ne možemo uticati na ishod glasanja i na sadržaj akata koje će Narodna skupština usvojiti. Ali, takođe je tačno i da smo van parlamenta najmanje jednako bez uticaja na tuđa ponašanja kojima se unižava dostojanstvo Narodne skupštine, a da su građani manje informisani o zakonima koje Skupština usvaja.

Naglašavamo da najavljena posebna sednica o Kosovu i Metohiji nije povod za ovakvu odluku i da bojkot parlamenta ne prekidamo samo za vreme njenog trajanja.

Podvlačimo da u svemu ostajemo privrženi i svakom zakonitom vaninstitucionalnom načinu političke borbe protiv loše vlasti i naglašavamo da ćemo, kao i do sada, saučestvovati u svakom mirnom protestu, rame uz rame sa građanima.

Nemamo luksuz da se odreknemo bilo kog vida političkog delovanja, te stoga parlamentarni i vaninstitucionalni rad na promeni politika kojima se Srbija vodi moraju ići rame uz rame i na tome svako mora raditi iz svoje pozicije: narodni poslanici u Skupštini i van nje i građani na protestima, zajedno sa svojim političkim predstavnicima i istomišljenicima.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

− 1 = 6

SAOPŠTENJE
Nevena Ružić kandidatkinja SMS-a za novu Poverenicu za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Stranka moderne Srbije kandidovala je danas ispred svoje poslaničke grupe Nevenu Ružić za novu Poverenicu za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti na predlog više od 90 organizacija civilnog društva. Gđa Ružić je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2002. godine. U Službi Poverenika za informacije …

SAOPŠTENJE
1
SMS podržava kandidata nevladinog sektora za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Stranka moderne Srbije podržava kandidaturu Nevene Ružić za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti koju je za ovu funkciju zajednički predložilo preko 60 organizacija civilnog društva, medija i predstavnika stručne i naučne zajednice. Kandidatkinja ispunjava sve kriterijume, a naročito uslove u pogledu obrazovanja, radnog iskustva …

SAOPŠTENJE
Na sednici Narodne skupštine Macura zatražila ostavku ministra Šarčevića

Predsednica poslaničke grupe Stranke moderne Srbije, Tatjana Macura postavila je danas na sednici Narodne skupštine poslaničko pitanje ministru Mladenu Šarčeviću kada misli da podnese ostavku zbog skanadla nastalog prilikom „curenja“ informacija u vezi sa testom iz matematike koji je jutros trebao biti održan u osnovnim školama širom Srbije, a koji …