fbpx

Prekid bojkota rada Narodne skupštine

SAOPŠTENJE

Šire predsedništvo Stranke moderne Srbije je na sednici održanoj 16. maja donelo preporuku o prekidu bojkota rada Narodne skupštine, uvereni da je nastavak parlamentarne borbe u interesu građana.

Tačno je da svojim učešćem u radu Narodne skupštine ne možemo uticati na pristojnost drugih narodnih poslanika i njen legitimitet. Tačno je i da učešćem u radu Narodne skupštine ne možemo uticati na ishod glasanja i na sadržaj akata koje će Narodna skupština usvojiti. Ali, takođe je tačno i da smo van parlamenta najmanje jednako bez uticaja na tuđa ponašanja kojima se unižava dostojanstvo Narodne skupštine, a da su građani manje informisani o zakonima koje Skupština usvaja.

Naglašavamo da najavljena posebna sednica o Kosovu i Metohiji nije povod za ovakvu odluku i da bojkot parlamenta ne prekidamo samo za vreme njenog trajanja.

Podvlačimo da u svemu ostajemo privrženi i svakom zakonitom vaninstitucionalnom načinu političke borbe protiv loše vlasti i naglašavamo da ćemo, kao i do sada, saučestvovati u svakom mirnom protestu, rame uz rame sa građanima.

Nemamo luksuz da se odreknemo bilo kog vida političkog delovanja, te stoga parlamentarni i vaninstitucionalni rad na promeni politika kojima se Srbija vodi moraju ići rame uz rame i na tome svako mora raditi iz svoje pozicije: narodni poslanici u Skupštini i van nje i građani na protestima, zajedno sa svojim političkim predstavnicima i istomišljenicima.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

85 − = 76

SAOPŠTENJE
Politička trgovina evropskim vrednostima ugrožava evropske integracije i nanosi štetu Srbiji

Poslanički klub Stranke moderne Srbije sa zadovoljstvom će prisustvovati sastanku sa Dejvidom Mekalisterom, specijalnim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju. Proces evropskih integracija vidimo kao zajednički rad na postizanju plemenitih ciljeva kao što su: sloboda, demokratija, vladavina prava koja stvara investicionu klimu u kojoj su subvencije nepotrebne, poštovanje ljudskih prava, bezbednost, …

SAOPŠTENJE
Student u centru učenja

Poslaničkim klubovima uveliko stižu zahtevi tzv. večitih studenata za novi produžetak roka za završetak studija. Narodna poslanica i članica Šireg predsedništva Stranke moderne Srbije od 2016. godine zagovornica je koncepta “student u centru učenja”. “Lepo nam je govorio profesor sociologije – najlakše se obnavlja obnovljena godina”. Fenomen “večiti studenti i …

SAOPŠTENJE
Dijalog transparentno i u instituciji

Stranka moderne Srbije pozdravlja današnji dijalog predstavnika vlasti i dela opozicije, koji se održava na Fakultetu političkih nauka, uz posredstvo civilnog sektora, a u kojem, prema navodima novinara koji su prisutni, učestvuju predstavnici Srpske napredne stranke, Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke. Od prvog dana zagovaramo dijalog o fer …