Prekid bojkota rada Narodne skupštine

SAOPŠTENJE

Šire predsedništvo Stranke moderne Srbije je na sednici održanoj 16. maja donelo preporuku o prekidu bojkota rada Narodne skupštine, uvereni da je nastavak parlamentarne borbe u interesu građana.

Tačno je da svojim učešćem u radu Narodne skupštine ne možemo uticati na pristojnost drugih narodnih poslanika i njen legitimitet. Tačno je i da učešćem u radu Narodne skupštine ne možemo uticati na ishod glasanja i na sadržaj akata koje će Narodna skupština usvojiti. Ali, takođe je tačno i da smo van parlamenta najmanje jednako bez uticaja na tuđa ponašanja kojima se unižava dostojanstvo Narodne skupštine, a da su građani manje informisani o zakonima koje Skupština usvaja.

Naglašavamo da najavljena posebna sednica o Kosovu i Metohiji nije povod za ovakvu odluku i da bojkot parlamenta ne prekidamo samo za vreme njenog trajanja.

Podvlačimo da u svemu ostajemo privrženi i svakom zakonitom vaninstitucionalnom načinu političke borbe protiv loše vlasti i naglašavamo da ćemo, kao i do sada, saučestvovati u svakom mirnom protestu, rame uz rame sa građanima.

Nemamo luksuz da se odreknemo bilo kog vida političkog delovanja, te stoga parlamentarni i vaninstitucionalni rad na promeni politika kojima se Srbija vodi moraju ići rame uz rame i na tome svako mora raditi iz svoje pozicije: narodni poslanici u Skupštini i van nje i građani na protestima, zajedno sa svojim političkim predstavnicima i istomišljenicima.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 + 1 =

SAOPŠTENJE
SMS predlaže opoziciji da zajednički kandiduje Poverenika za informacije od javnog značaja

Poslanička grupa Stranke moderne Srbije poziva poslaničke grupe Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke – Narodne stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine – Liberalno demokratske partije – SDA Sandžaka, Kluba samostlnih poslanika, i Nove Srbije – Pokreta za spas Srbije, kao i opozicione nezavisne narodne poslanike da predlože zajedničkog kandidata za Poverenika za informacije …

GRAD BEOGRAD
Potpišite peticiju protiv izgradnje gondole Kalemegdan – Ušće!

Aktivisti Građanskog demokratskog foruma, Stranke moderne Srbije i Tolerancije Srbije sakupljaće potpise Beograđana za stavljanje van snage odluke o izgradnji žičare/gondole Kalemegdan – Ušće. Uvažavajući mišljenja stručnjaka da se izgradnjom gondole ugrožava kulturno nasleđe neprocenjive vrednosti, narušava vizura i okolina Beogradske tvrđave i podriva mogućnost stavljanja Kalemegdana na listu svetske …

SAOPŠTENJE
Crvena linija razdvajanja u srpskoj politici je odnos prema EU

Odnos prema Evropskoj uniji i evropskim integracijama danas jeste jedina prava crvena linija razdvajanja u srpskoj politici. Ne odnos prema protestima, bojkotu skupštine, pojedinih medija i “medija”. Ne ni bilo koja druga linija koju je neko samoproklamovao, samoproglasivši se za moralno superiornog da određuje ko je pravoveran, a ko je …