fbpx

Прекид бојкота рада Народне скупштине

САОПШТЕЊЕ

Шире председништво Странке модерне Србије је на седници одржаној 16. маја донело препоруку о прекиду бојкота рада Народне скупштине, уверени да је наставак парламентарне борбе у интересу грађана.

Тачно је да својим учешћем у раду Народне скупштине не можемо утицати на пристојност других народних посланика и њен легитимитет. Тачно је и да учешћем у раду Народне скупштине не можемо утицати на исход гласања и на садржај аката које ће Народна скупштина усвојити. Али, такође је тачно и да смо ван парламента најмање једнако без утицаја на туђа понашања којима се унижава достојанство Народне скупштине, а да су грађани мање информисани о законима које Скупштина усваја.

Наглашавамо да најављена посебна седница о Kосову и Метохији није повод за овакву одлуку и да бојкот парламента не прекидамо само за време њеног трајања.

Подвлачимо да у свему остајемо привржени и сваком законитом ванинституционалном начину политичке борбе против лоше власти и наглашавамо да ћемо, као и до сада, саучествовати у сваком мирном протесту, раме уз раме са грађанима.

Немамо луксуз да се одрекнемо било ког вида политичког деловања, те стога парламентарни и ванинституционални рад на промени политика којима се Србија води морају ићи раме уз раме и на томе свако мора радити из своје позиције: народни посланици у Скупштини и ван ње и грађани на протестима, заједно са својим политичким представницима и истомишљеницима.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 1 =

САОПШТЕЊЕ
2
Представници ЕУ не носе са собом чаробне штапиће – до нас је

Данас су представници Странке модерне Србије, посланици Татјана Мацура и Владимир Ђурић, разговарали са бившим посланицима Европског парламента, Едуардом Куканом и Кнутом Флакенштајном. Осврћући се на састанак који је одржан у Народној скупштини, Татјана Мацура изјавила је следеће: “Никаква се нова странка неће појавити за изборе на пролеће 2020. и …

САОПШТЕЊЕ
Састанак са европским парламентарцима треба да ојача парламентарни дијалог у Србији

Посланици Странке модерне Србије, Татјана Мацура и Владимир Ђурић, присуствоваће данас у Народној скупштини састанку са европским парламентарцима који добро познају ситуацију у Србији и улажу напоре на њеној демократизацији. Састанак видимо као мисију добре воље Kомитета за спољне послове Европског парламента у оквиру ширих пројектних активности на јачању парламентарног …

САОПШТЕЊЕ
Нема компромиса са европским путем Србије

На данашњем састанку са Специјалним известиоцем Европског парламента за Србију, Дејвидом Мекалистером, Странка модерне Србије изнеће став да политички компромиси са фундаменталним вредностима европских либералних демократија наносе штету Србији, јер угрожавају њене европске интеграције и трајно поткопавају развој демократије у Србији. Програм европских интеграција видимо као најдетаљнији поитички програм чија …