fbpx

Прекид бојкота рада Народне скупштине

САОПШТЕЊЕ

Шире председништво Странке модерне Србије је на седници одржаној 16. маја донело препоруку о прекиду бојкота рада Народне скупштине, уверени да је наставак парламентарне борбе у интересу грађана.

Тачно је да својим учешћем у раду Народне скупштине не можемо утицати на пристојност других народних посланика и њен легитимитет. Тачно је и да учешћем у раду Народне скупштине не можемо утицати на исход гласања и на садржај аката које ће Народна скупштина усвојити. Али, такође је тачно и да смо ван парламента најмање једнако без утицаја на туђа понашања којима се унижава достојанство Народне скупштине, а да су грађани мање информисани о законима које Скупштина усваја.

Наглашавамо да најављена посебна седница о Kосову и Метохији није повод за овакву одлуку и да бојкот парламента не прекидамо само за време њеног трајања.

Подвлачимо да у свему остајемо привржени и сваком законитом ванинституционалном начину политичке борбе против лоше власти и наглашавамо да ћемо, као и до сада, саучествовати у сваком мирном протесту, раме уз раме са грађанима.

Немамо луксуз да се одрекнемо било ког вида политичког деловања, те стога парламентарни и ванинституционални рад на промени политика којима се Србија води морају ићи раме уз раме и на томе свако мора радити из своје позиције: народни посланици у Скупштини и ван ње и грађани на протестима, заједно са својим политичким представницима и истомишљеницима.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

+ 81 = 83

САОПШТЕЊЕ
Политичка трговина европским вредностима угрожава европске интеграције и наноси штету Србији

Посланички клуб Странке модерне Србије са задовољством ће присуствовати састанку са Дејвидом Мекалистером, специјалним известиоцем Европског парламента за Србију. Процес европских интеграција видимо као заједнички рад на постизању племенитих циљева као што су: слобода, демократија, владавина права која ствара инвестициону климу у којој су субвенције непотребне, поштовање људских права, безбедност, …

САОПШТЕЊЕ
Студент у центру учења

Посланичким клубовима увелико стижу захтеви тзв. вечитих студената за нови продужетак рока за завршетак студија. Народна посланица и чланица Ширег председништва Странке модерне Србије од 2016. године заговорница је концепта “студент у центру учења”. “Лепо нам је говорио професор социологије – најлакше се обнавља обновљена година”. Феномен “вечити студенти и …

САОПШТЕЊЕ
Дијалог транспарентно и у институцији

Странка модерне Србије поздравља данашњи дијалог представника власти и дела опозиције, који се одржава на Факултету политичких наука, уз посредство цивилног сектора, а у којем, према наводима новинара који су присутни, учествују представници Српске напредне странке, Странке слободе и правде и Демократске странке. Од првог дана заговарамо дијалог о фер …