Прекид бојкота рада Народне скупштине

САОПШТЕЊЕ

Шире председништво Странке модерне Србије је на седници одржаној 16. маја донело препоруку о прекиду бојкота рада Народне скупштине, уверени да је наставак парламентарне борбе у интересу грађана.

Тачно је да својим учешћем у раду Народне скупштине не можемо утицати на пристојност других народних посланика и њен легитимитет. Тачно је и да учешћем у раду Народне скупштине не можемо утицати на исход гласања и на садржај аката које ће Народна скупштина усвојити. Али, такође је тачно и да смо ван парламента најмање једнако без утицаја на туђа понашања којима се унижава достојанство Народне скупштине, а да су грађани мање информисани о законима које Скупштина усваја.

Наглашавамо да најављена посебна седница о Kосову и Метохији није повод за овакву одлуку и да бојкот парламента не прекидамо само за време њеног трајања.

Подвлачимо да у свему остајемо привржени и сваком законитом ванинституционалном начину политичке борбе против лоше власти и наглашавамо да ћемо, као и до сада, саучествовати у сваком мирном протесту, раме уз раме са грађанима.

Немамо луксуз да се одрекнемо било ког вида политичког деловања, те стога парламентарни и ванинституционални рад на промени политика којима се Србија води морају ићи раме уз раме и на томе свако мора радити из своје позиције: народни посланици у Скупштини и ван ње и грађани на протестима, заједно са својим политичким представницима и истомишљеницима.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 5 =

САОПШТЕЊЕ
Невена Ружић кандидаткиња СМС-а за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Странка модерне Србије кандидовала је данас испред своје посланичке групе Невену Ружић за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности на предлог више од 90 организација цивилног друштва. Гђа Ружић је дипломирала на Правном факултету Универзитета у Београду 2002. године. У Служби Повереника за информације …

САОПШТЕЊЕ
1
СМС подржава кандидата невладиног сектора за Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Странка модерне Србије подржава кандидатуру Невене Ружић за Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности коју је за ову функцију заједнички предложило преко 60 организација цивилног друштва, медија и представника стручне и научне заједнице. Кандидаткиња испуњава све критеријуме, а нарочито услове у погледу образовања, радног искуства …

САОПШТЕЊЕ
На седници Народне скупштине Мацура затражила оставку министра Шарчевића

Председница посланичке групе Странке модерне Србије, Татјана Мацура поставила је данас на седници Народне скупштине посланичко питање министру Младену Шарчевићу када мисли да поднесе оставку због сканадла насталог приликом „цурења“ информација у вези са тестом из математике који је јутрос требао бити одржан у основним школама широм Србије, а који …