Прекид бојкота рада Народне скупштине

САОПШТЕЊЕ

Шире председништво Странке модерне Србије је на седници одржаној 16. маја донело препоруку о прекиду бојкота рада Народне скупштине, уверени да је наставак парламентарне борбе у интересу грађана.

Тачно је да својим учешћем у раду Народне скупштине не можемо утицати на пристојност других народних посланика и њен легитимитет. Тачно је и да учешћем у раду Народне скупштине не можемо утицати на исход гласања и на садржај аката које ће Народна скупштина усвојити. Али, такође је тачно и да смо ван парламента најмање једнако без утицаја на туђа понашања којима се унижава достојанство Народне скупштине, а да су грађани мање информисани о законима које Скупштина усваја.

Наглашавамо да најављена посебна седница о Kосову и Метохији није повод за овакву одлуку и да бојкот парламента не прекидамо само за време њеног трајања.

Подвлачимо да у свему остајемо привржени и сваком законитом ванинституционалном начину политичке борбе против лоше власти и наглашавамо да ћемо, као и до сада, саучествовати у сваком мирном протесту, раме уз раме са грађанима.

Немамо луксуз да се одрекнемо било ког вида политичког деловања, те стога парламентарни и ванинституционални рад на промени политика којима се Србија води морају ићи раме уз раме и на томе свако мора радити из своје позиције: народни посланици у Скупштини и ван ње и грађани на протестима, заједно са својим политичким представницима и истомишљеницима.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

+ 49 = 53

САОПШТЕЊЕ
Усвојене измене кривичног законика нису “Тијанин закон”

Закон о изменама и допунама Кривичног законика НИЈЕ Тијанин закон, а немогућност условног отпуста осуђених на доживотну казну затвора ЈЕСТЕ кршење нашег Устава и закона, јер се тиме крши судска пракса Европског суда за људска права која је саставни део Европске конвенције о људским правима. Народни посланици нису компетентни да …

САОПШТЕЊЕ
Декларација за одрживи национални одговор на ХИВ подржана и од стране Странке модерне Србије

Странка модерне Србије подржала је „Декларација за одржив национални одговор на ХИВ“ и тиме се обавезала да ће у будућем деловању у законодавној и извршној власти подржавати примену програма смањења штете и њихово буџетско финансирање. „Уколико желимо да се суштински бавимо примарном и секундарном превенцијом ХИВа онда за то морамо …

САОПШТЕЊЕ
Вучић о Косову са СПЦ уместо у Скупштини Србије

Јучерашњим разговором о Косову на Сабору Српске православне цркве Александар Вучић је још једном драстично погазио Устав Србије. Како је сам изјавио медијима, обавестио је патријарха и остале црквене веродостојнике о свим детаљима разговора о Косову који су до сада вођени са представницима међународне заједнице и представницима Приштине. О тим …