fbpx

Прекид бојкота рада Народне скупштине

САОПШТЕЊЕ

Шире председништво Странке модерне Србије је на седници одржаној 16. маја донело препоруку о прекиду бојкота рада Народне скупштине, уверени да је наставак парламентарне борбе у интересу грађана.

Тачно је да својим учешћем у раду Народне скупштине не можемо утицати на пристојност других народних посланика и њен легитимитет. Тачно је и да учешћем у раду Народне скупштине не можемо утицати на исход гласања и на садржај аката које ће Народна скупштина усвојити. Али, такође је тачно и да смо ван парламента најмање једнако без утицаја на туђа понашања којима се унижава достојанство Народне скупштине, а да су грађани мање информисани о законима које Скупштина усваја.

Наглашавамо да најављена посебна седница о Kосову и Метохији није повод за овакву одлуку и да бојкот парламента не прекидамо само за време њеног трајања.

Подвлачимо да у свему остајемо привржени и сваком законитом ванинституционалном начину политичке борбе против лоше власти и наглашавамо да ћемо, као и до сада, саучествовати у сваком мирном протесту, раме уз раме са грађанима.

Немамо луксуз да се одрекнемо било ког вида политичког деловања, те стога парламентарни и ванинституционални рад на промени политика којима се Србија води морају ићи раме уз раме и на томе свако мора радити из своје позиције: народни посланици у Скупштини и ван ње и грађани на протестима, заједно са својим политичким представницима и истомишљеницима.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 1 =

САОПШТЕЊЕ
Субвенционисање такси картела – најгоре решење

Реакција народне посланице и копредседнице Странке модерне Србије, Татјане Мацуре на договор који је председник државе постигао са таксистима и који им је обећао субвенције и друге погодности како би вишедневна блокада грађана Београда престала. “Београд има 6.500 таксиста који су се незадовољни због појаве конкуренције организовали, затим више дана …

САОПШТЕЊЕ
Слобода за узбуњивача и држава да спречи формирање параполицијских организација

Фото: Pixabay Странка модерне Србије најоштрије осуђује селективни приступ правди, као и притиске које држава врши на грађане, узбуњиваче и опозиционаре који користе своје грађанско право да упозоре на злоупотребе које се врше на нивоу државе. Непријанто смо изненађени таблоидизацијом лика и дела глумца Бранислава Трифуновића против којег је опскурни …

САОПШТЕЊЕ
Дијалог нема алтернативу

Странка модерне Србије учествоваће у предизборном дијалогу који ће се 9. и 10. октобра уз посредовање представника Европског парламента одржати у Народној скупштини, доследно подржавајући сваку мисију добре воље која за циљ има побољшање демократије у Србији. Истовремено сматрамо недобронамерним ставове којима се ова мисија деградира називањем представника Европског парламента …