fbpx

Dogovor o saradnji Stranke moderne Srbije (SMS), Građanskog demokratskog foruma (GDF) i Tolerancije Srbije

SAOPŠTENJE

Dogovor o saradnji Stranke moderne Srbije (SMS) i Građanskog demokratskog foruma (GDF) danas je potpisala i Tolerancija Srbije koju čine Vlaška narodna stranka, Bošnjačka građanska stranka i Crnogorska stranka.

Bliskost ciljeva i saglasnost u pogledu načina političkog delovanja suština je ovog sporazuma koji treba da omogući jačanje građanske alternative na opozicionoj sceni Srbije.

Na svečanosti povodom potpisivanja Dogovora naglašeno je da poslednji događaji, pogotovo slučaj sa pekarom albanskog vlasnika u Borči, motivišu ljude građanske demokratske orijentacije da se bore za prava i slobodan život svih građana Srbije.

Dogovor je ispred Tolerancije Srbije potpisao Jasminko Hadžisalihović. Ispred Stranke moderne Srbije potpis je stavila kopredsednica stranke, Tatjana Macura. Dok je ispred Građanskog demokratskog foruma Dogovor potpisao predsednik, Aleksandar Olenik.

Dogovor je potpisan u novootvorenoj kancelariji GDF-a u centru Beograda, a ovoj svečanosti prisustvovali su predstavnici diplomatskog, političkog, javnog i kulturnog života Srbije.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 + 1 =

SAOPŠTENJE
Podrška napadnutim novinarkama i odbrani objektivnosti

Govornica Narodne skupštine Republike Srbije je po ko zna koji put najstrašnije zloupotrebljena za upućivanje otvorenih pretnji novinarima koji rade svoj posao, u ovom slučaju novinarke Snežane Čongradin. Poslanički imunitet ne bi smeo da se koristi za slanje uvredljivih poruka punih mržnje onima koji drugačije misle i pišu, a pogotovo …

POSLANIČKI KLUB
Skoro milijardu evra javnog novca za direktne pregovore Vlade i strateškog partnera na izgradnji Moravskog koridora

Stranka moderne Srbije ne može podržati poseban zakon o izgradnji Moravskog koridora o kojem Narodna Skupština raspravlja na vanrednoj sednici. Ovim zakonom se uvodi poseban pravni režim za potrebe realizacije ovog projekta. Procenjena vrednost radova za izgradnju Moravskog koridora je sa oko 500 porasla na 800 miliona evra i nije …

SAOPŠTENJE
Nevena Ružić kandidatkinja SMS-a za novu Poverenicu za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Stranka moderne Srbije kandidovala je danas ispred svoje poslaničke grupe Nevenu Ružić za novu Poverenicu za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti na predlog više od 90 organizacija civilnog društva. Gđa Ružić je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2002. godine. U Službi Poverenika za informacije …