Dogovor o saradnji Stranke moderne Srbije (SMS), Građanskog demokratskog foruma (GDF) i Tolerancije Srbije

SAOPŠTENJE

Dogovor o saradnji Stranke moderne Srbije (SMS) i Građanskog demokratskog foruma (GDF) danas je potpisala i Tolerancija Srbije koju čine Vlaška narodna stranka, Bošnjačka građanska stranka i Crnogorska stranka.

Bliskost ciljeva i saglasnost u pogledu načina političkog delovanja suština je ovog sporazuma koji treba da omogući jačanje građanske alternative na opozicionoj sceni Srbije.

Na svečanosti povodom potpisivanja Dogovora naglašeno je da poslednji događaji, pogotovo slučaj sa pekarom albanskog vlasnika u Borči, motivišu ljude građanske demokratske orijentacije da se bore za prava i slobodan život svih građana Srbije.

Dogovor je ispred Tolerancije Srbije potpisao Jasminko Hadžisalihović. Ispred Stranke moderne Srbije potpis je stavila kopredsednica stranke, Tatjana Macura. Dok je ispred Građanskog demokratskog foruma Dogovor potpisao predsednik, Aleksandar Olenik.

Dogovor je potpisan u novootvorenoj kancelariji GDF-a u centru Beograda, a ovoj svečanosti prisustvovali su predstavnici diplomatskog, političkog, javnog i kulturnog života Srbije.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 + = 12

SAOPŠTENJE
Nevena Ružić kandidatkinja SMS-a za novu Poverenicu za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Stranka moderne Srbije kandidovala je danas ispred svoje poslaničke grupe Nevenu Ružić za novu Poverenicu za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti na predlog više od 90 organizacija civilnog društva. Gđa Ružić je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2002. godine. U Službi Poverenika za informacije …

SAOPŠTENJE
1
SMS podržava kandidata nevladinog sektora za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Stranka moderne Srbije podržava kandidaturu Nevene Ružić za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti koju je za ovu funkciju zajednički predložilo preko 60 organizacija civilnog društva, medija i predstavnika stručne i naučne zajednice. Kandidatkinja ispunjava sve kriterijume, a naročito uslove u pogledu obrazovanja, radnog iskustva …

SAOPŠTENJE
Na sednici Narodne skupštine Macura zatražila ostavku ministra Šarčevića

Predsednica poslaničke grupe Stranke moderne Srbije, Tatjana Macura postavila je danas na sednici Narodne skupštine poslaničko pitanje ministru Mladenu Šarčeviću kada misli da podnese ostavku zbog skanadla nastalog prilikom „curenja“ informacija u vezi sa testom iz matematike koji je jutros trebao biti održan u osnovnim školama širom Srbije, a koji …