fbpx

Договор о сарадњи Странке модерне Србије (СМС), Грађанског демократског форума (ГДФ) и Толеранције Србије

САОПШТЕЊЕ

Договор о сарадњи Странке модерне Србије (СМС) и Грађанског демократског форума (ГДФ) данас је потписала и Толеранција Србије коју чине Влашка народна странка, Бошњачка грађанска странка и Црногорска странка.

Блискост циљева и сагласност у погледу начина политичког деловања суштина је овог споразума који треба да омогући јачање грађанске алтернативе на опозиционој сцени Србије.

На свечаности поводом потписивања Договора наглашено је да последњи догађаји, поготово случај са пекаром албанског власника у Борчи, мотивишу људе грађанске демократске оријентације да се боре за права и слободан живот свих грађана Србије.

Договор је испред Толеранције Србије потписао Јасминко Хаџисалиховић. Испред Странке модерне Србије потпис је ставила копредседница странке, Татјана Мацура. Док је испред Грађанског демократског форума Договор потписао председник, Александар Оленик.

Договор је потписан у новоотвореној канцеларији ГДФ-а у центру Београда, а овој свечаности присуствовали су представници дипломатског, политичког, јавног и културног живота Србије.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

46 − 43 =

САОПШТЕЊЕ
Субвенционисање такси картела – најгоре решење

Реакција народне посланице и копредседнице Странке модерне Србије, Татјане Мацуре на договор који је председник државе постигао са таксистима и који им је обећао субвенције и друге погодности како би вишедневна блокада грађана Београда престала. “Београд има 6.500 таксиста који су се незадовољни због појаве конкуренције организовали, затим више дана …

САОПШТЕЊЕ
Слобода за узбуњивача и држава да спречи формирање параполицијских организација

Фото: Pixabay Странка модерне Србије најоштрије осуђује селективни приступ правди, као и притиске које држава врши на грађане, узбуњиваче и опозиционаре који користе своје грађанско право да упозоре на злоупотребе које се врше на нивоу државе. Непријанто смо изненађени таблоидизацијом лика и дела глумца Бранислава Трифуновића против којег је опскурни …

САОПШТЕЊЕ
Дијалог нема алтернативу

Странка модерне Србије учествоваће у предизборном дијалогу који ће се 9. и 10. октобра уз посредовање представника Европског парламента одржати у Народној скупштини, доследно подржавајући сваку мисију добре воље која за циљ има побољшање демократије у Србији. Истовремено сматрамо недобронамерним ставове којима се ова мисија деградира називањем представника Европског парламента …