Договор о сарадњи Странке модерне Србије (СМС), Грађанског демократског форума (ГДФ) и Толеранције Србије

САОПШТЕЊЕ

Договор о сарадњи Странке модерне Србије (СМС) и Грађанског демократског форума (ГДФ) данас је потписала и Толеранција Србије коју чине Влашка народна странка, Бошњачка грађанска странка и Црногорска странка.

Блискост циљева и сагласност у погледу начина политичког деловања суштина је овог споразума који треба да омогући јачање грађанске алтернативе на опозиционој сцени Србије.

На свечаности поводом потписивања Договора наглашено је да последњи догађаји, поготово случај са пекаром албанског власника у Борчи, мотивишу људе грађанске демократске оријентације да се боре за права и слободан живот свих грађана Србије.

Договор је испред Толеранције Србије потписао Јасминко Хаџисалиховић. Испред Странке модерне Србије потпис је ставила копредседница странке, Татјана Мацура. Док је испред Грађанског демократског форума Договор потписао председник, Александар Оленик.

Договор је потписан у новоотвореној канцеларији ГДФ-а у центру Београда, а овој свечаности присуствовали су представници дипломатског, политичког, јавног и културног живота Србије.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

+ 13 = 17

САОПШТЕЊЕ
Невена Ружић кандидаткиња СМС-а за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Странка модерне Србије кандидовала је данас испред своје посланичке групе Невену Ружић за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности на предлог више од 90 организација цивилног друштва. Гђа Ружић је дипломирала на Правном факултету Универзитета у Београду 2002. године. У Служби Повереника за информације …

САОПШТЕЊЕ
1
СМС подржава кандидата невладиног сектора за Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Странка модерне Србије подржава кандидатуру Невене Ружић за Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности коју је за ову функцију заједнички предложило преко 60 организација цивилног друштва, медија и представника стручне и научне заједнице. Кандидаткиња испуњава све критеријуме, а нарочито услове у погледу образовања, радног искуства …

САОПШТЕЊЕ
На седници Народне скупштине Мацура затражила оставку министра Шарчевића

Председница посланичке групе Странке модерне Србије, Татјана Мацура поставила је данас на седници Народне скупштине посланичко питање министру Младену Шарчевићу када мисли да поднесе оставку због сканадла насталог приликом „цурења“ информација у вези са тестом из математике који је јутрос требао бити одржан у основним школама широм Србије, а који …