fbpx

Koja je cena slobodnog života?

SAOPŠTENJE

Kopredsednica Stranke moderne Srbije (SMS) i narodna poslanica, Tatjana Macura uputila je danas javni poziv svim organizacijama koje se bave pravima žena, uključujući i Žensku parlamentarnu mrežu Srbije, da se zajednički oglase i stanu uz Maju Pavlović koja 21 dan štrajkuje glađu i koja je sigurno životno ugrožena.

Pokrajinska poslanica SMS, Zorica Damjanović uputila je isti poziv Ženskoj parlamentarnoj mreži Vojvodine.

Maja Pavlović, vlasnica TV Kanal 9 iz Novog Sada, štrajkuje glađu već 21 dan jer se našla u beznađu i čeljustima nepostojeće pravne države. Ovo je njen drugi štrajk glađu u poslednjih godinu dana.

Vlasnica TV Kanal 9 iz Novog Sada iznela je 9 zahteva, od kojih 4 mogu odmah biti ispunjena. Predsednica Vlade, Ana Brnabić najavila je sastanak tek za utorak.

Da li Maja Pavlović može da izdrži do tad? Zašto sastanak tek u utorak?

Podsećamo i da je vidno izostala reakcija predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, ministarke Zorane Mihajlović.

Očekujemo od predsednice Vlade da ne odlaže sastanak, a od svih organizacija koje se bave pravima žena, bez obzira da li su organizovane od strane države ili su u pitanju nevladine organizacije, da stanu uz Maju Pavlović.

#StojimUzMaju

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

− 1 = 3

SAOPŠTENJE
Politička trgovina evropskim vrednostima ugrožava evropske integracije i nanosi štetu Srbiji

Poslanički klub Stranke moderne Srbije sa zadovoljstvom će prisustvovati sastanku sa Dejvidom Mekalisterom, specijalnim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju. Proces evropskih integracija vidimo kao zajednički rad na postizanju plemenitih ciljeva kao što su: sloboda, demokratija, vladavina prava koja stvara investicionu klimu u kojoj su subvencije nepotrebne, poštovanje ljudskih prava, bezbednost, …

SAOPŠTENJE
Student u centru učenja

Poslaničkim klubovima uveliko stižu zahtevi tzv. večitih studenata za novi produžetak roka za završetak studija. Narodna poslanica i članica Šireg predsedništva Stranke moderne Srbije od 2016. godine zagovornica je koncepta “student u centru učenja”. “Lepo nam je govorio profesor sociologije – najlakše se obnavlja obnovljena godina”. Fenomen “večiti studenti i …

SAOPŠTENJE
Dijalog transparentno i u instituciji

Stranka moderne Srbije pozdravlja današnji dijalog predstavnika vlasti i dela opozicije, koji se održava na Fakultetu političkih nauka, uz posredstvo civilnog sektora, a u kojem, prema navodima novinara koji su prisutni, učestvuju predstavnici Srpske napredne stranke, Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke. Od prvog dana zagovaramo dijalog o fer …