fbpx

Kоја је цена слободног живота?

САОПШТЕЊЕ

Kопредседница Странке модерне Србије (СМС) и народна посланица, Татјана Мацура упутила је данас јавни позив свим организацијама које се баве правима жена, укључујући и Женску парламентарну мрежу Србије, да се заједнички огласе и стану уз Мају Павловић која 21 дан штрајкује глађу и која је сигурно животно угрожена.

Покрајинска посланица СМС, Зорица Дамјановић упутила је исти позив Женској парламентарној мрежи Војводине.

Маја Павловић, власница ТВ Kанал 9 из Новог Сада, штрајкује глађу већ 21 дан јер се нашла у безнађу и чељустима непостојеће правне државе. Ово је њен други штрајк глађу у последњих годину дана.

Власница ТВ Kанал 9 из Новог Сада изнела је 9 захтева, од којих 4 могу одмах бити испуњена. Председница Владе, Ана Брнабић најавила је састанак тек за уторак.

Да ли Маја Павловић може да издржи до тад? Зашто састанак тек у уторак?

Подсећамо и да је видно изостала реакција председнице Kоординационог тела за родну равноправност, министарке Зоране Михајловић.

Очекујемо од председнице Владе да не одлаже састанак, а од свих организација које се баве правима жена, без обзира да ли су организоване од стране државе или су у питању невладине организације, да стану уз Мају Павловић.

#StojimUzMaju

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

+ 44 = 48

САОПШТЕЊЕ
Не пристајемо на притисак да већ данас донесемо одлуку о изласку на изборе

Странка модерне Србије одлуку о изласку на изборе донеће када они буду расписани. До тада ћемо црпети све могућности да се изборни услови поправе. Појединачно донете одлуке о бојкоту избора сматрамо преурањеним, али поштујемо свачије право да самостално одлучује. Не пристајемо на притисак да се већ данас одлучимо за бојкот …

САОПШТЕЊЕ
Политичка трговина европским вредностима угрожава европске интеграције и наноси штету Србији

Посланички клуб Странке модерне Србије са задовољством ће присуствовати састанку са Дејвидом Мекалистером, специјалним известиоцем Европског парламента за Србију. Процес европских интеграција видимо као заједнички рад на постизању племенитих циљева као што су: слобода, демократија, владавина права која ствара инвестициону климу у којој су субвенције непотребне, поштовање људских права, безбедност, …

САОПШТЕЊЕ
Студент у центру учења

Посланичким клубовима увелико стижу захтеви тзв. вечитих студената за нови продужетак рока за завршетак студија. Народна посланица и чланица Ширег председништва Странке модерне Србије од 2016. године заговорница је концепта “студент у центру учења”. “Лепо нам је говорио професор социологије – најлакше се обнавља обновљена година”. Феномен “вечити студенти и …