Kоја је цена слободног живота?

САОПШТЕЊЕ

Kопредседница Странке модерне Србије (СМС) и народна посланица, Татјана Мацура упутила је данас јавни позив свим организацијама које се баве правима жена, укључујући и Женску парламентарну мрежу Србије, да се заједнички огласе и стану уз Мају Павловић која 21 дан штрајкује глађу и која је сигурно животно угрожена.

Покрајинска посланица СМС, Зорица Дамјановић упутила је исти позив Женској парламентарној мрежи Војводине.

Маја Павловић, власница ТВ Kанал 9 из Новог Сада, штрајкује глађу већ 21 дан јер се нашла у безнађу и чељустима непостојеће правне државе. Ово је њен други штрајк глађу у последњих годину дана.

Власница ТВ Kанал 9 из Новог Сада изнела је 9 захтева, од којих 4 могу одмах бити испуњена. Председница Владе, Ана Брнабић најавила је састанак тек за уторак.

Да ли Маја Павловић може да издржи до тад? Зашто састанак тек у уторак?

Подсећамо и да је видно изостала реакција председнице Kоординационог тела за родну равноправност, министарке Зоране Михајловић.

Очекујемо од председнице Владе да не одлаже састанак, а од свих организација које се баве правима жена, без обзира да ли су организоване од стране државе или су у питању невладине организације, да стану уз Мају Павловић.

#StojimUzMaju

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 3 =

САОПШТЕЊЕ
Невена Ружић кандидаткиња СМС-а за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Странка модерне Србије кандидовала је данас испред своје посланичке групе Невену Ружић за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности на предлог више од 90 организација цивилног друштва. Гђа Ружић је дипломирала на Правном факултету Универзитета у Београду 2002. године. У Служби Повереника за информације …

САОПШТЕЊЕ
1
СМС подржава кандидата невладиног сектора за Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Странка модерне Србије подржава кандидатуру Невене Ружић за Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности коју је за ову функцију заједнички предложило преко 60 организација цивилног друштва, медија и представника стручне и научне заједнице. Кандидаткиња испуњава све критеријуме, а нарочито услове у погледу образовања, радног искуства …

САОПШТЕЊЕ
На седници Народне скупштине Мацура затражила оставку министра Шарчевића

Председница посланичке групе Странке модерне Србије, Татјана Мацура поставила је данас на седници Народне скупштине посланичко питање министру Младену Шарчевићу када мисли да поднесе оставку због сканадла насталог приликом „цурења“ информација у вези са тестом из математике који је јутрос требао бити одржан у основним школама широм Србије, а који …