fbpx

Kоја је цена слободног живота?

САОПШТЕЊЕ

Kопредседница Странке модерне Србије (СМС) и народна посланица, Татјана Мацура упутила је данас јавни позив свим организацијама које се баве правима жена, укључујући и Женску парламентарну мрежу Србије, да се заједнички огласе и стану уз Мају Павловић која 21 дан штрајкује глађу и која је сигурно животно угрожена.

Покрајинска посланица СМС, Зорица Дамјановић упутила је исти позив Женској парламентарној мрежи Војводине.

Маја Павловић, власница ТВ Kанал 9 из Новог Сада, штрајкује глађу већ 21 дан јер се нашла у безнађу и чељустима непостојеће правне државе. Ово је њен други штрајк глађу у последњих годину дана.

Власница ТВ Kанал 9 из Новог Сада изнела је 9 захтева, од којих 4 могу одмах бити испуњена. Председница Владе, Ана Брнабић најавила је састанак тек за уторак.

Да ли Маја Павловић може да издржи до тад? Зашто састанак тек у уторак?

Подсећамо и да је видно изостала реакција председнице Kоординационог тела за родну равноправност, министарке Зоране Михајловић.

Очекујемо од председнице Владе да не одлаже састанак, а од свих организација које се баве правима жена, без обзира да ли су организоване од стране државе или су у питању невладине организације, да стану уз Мају Павловић.

#StojimUzMaju

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

39 − 34 =

САОПШТЕЊЕ
Субвенционисање такси картела – најгоре решење

Реакција народне посланице и копредседнице Странке модерне Србије, Татјане Мацуре на договор који је председник државе постигао са таксистима и који им је обећао субвенције и друге погодности како би вишедневна блокада грађана Београда престала. “Београд има 6.500 таксиста који су се незадовољни због појаве конкуренције организовали, затим више дана …

САОПШТЕЊЕ
Слобода за узбуњивача и држава да спречи формирање параполицијских организација

Фото: Pixabay Странка модерне Србије најоштрије осуђује селективни приступ правди, као и притиске које држава врши на грађане, узбуњиваче и опозиционаре који користе своје грађанско право да упозоре на злоупотребе које се врше на нивоу државе. Непријанто смо изненађени таблоидизацијом лика и дела глумца Бранислава Трифуновића против којег је опскурни …

САОПШТЕЊЕ
Дијалог нема алтернативу

Странка модерне Србије учествоваће у предизборном дијалогу који ће се 9. и 10. октобра уз посредовање представника Европског парламента одржати у Народној скупштини, доследно подржавајући сваку мисију добре воље која за циљ има побољшање демократије у Србији. Истовремено сматрамо недобронамерним ставове којима се ова мисија деградира називањем представника Европског парламента …