fbpx

15. dan štrajka glađu Maje Pavlović, direktorke TV Kanal 9 iz Novog Sada

SAOPŠTENJE

Stranka moderne Srbije podseća javnost da direktorka televizije Kanal 9 iz Novog Sada, Maja Pavlović, već petnaesti dan štrajkuje glađu, jer kako kaže „u ovoj državi imamo samo obaveze i nikakva prava, a država ima sva prava i nikakve obaveze“. Ona traži od države: “Da TV K9 priznaju prava koja ima po zakonima i Ustavu, da plate što su dužni, mi njima naša dugovanja, pa tek onda, neka nas ugase. Ne mogu da dozvolim da nas ugase, a da se njihov dug ne računa“.

TV Kanal 9 je od 2014. godine pokrenuo veliki broj sudskih postupaka koji do danas nisu rešeni, a čije bi presude TV K9 donele oko 20 miliona dinara.

Kanal 9 je 2015. g. podneo i tužbu protiv rešenja REM, jer smatra da je lokalnim televizijama nezakonito oduzeta lokalna i dodeljena regionalna frekvencija, čiji su troškovi daleko veći. „Na konkursima, na kojima su godinama naši projekti dobijali podršku, sada smo nepodobni. Kako da zaradimo 500.000 dinara mesečno, koliko iznose samo takse državi?” pita se Pavlovićeva.

U vremenima gusto sazidanog medijskog mraka Kanal 9 pokušava da radi profesionalno i jedino na taj način da opstane. U njenom studiju sve vreme gostuju i predstavnici vlasti i opozicije, sve aktuelne teme su zastupljene, a vesti se prenose tačno i pravovremeno. Takođe, kada su protesti na ulicama onda ih možete pratiti i na ekranu K 9.

Jasno je da aktuelnoj vlasti istina smeta i mora biti napadnuta, falsifikovana, etiketirana… Šta za predstavnike vlasti znači nestanak još jednog medija sa dugom tradicijom kad “srećni i ružičasti“ postoje i za prebrojavanje i za trovanje medijskog prostora?

Ovim putem SMS apeluje na građane i javnost da doprinesu vidljivosti ovog slučaja, kao i da štiteći istinu damo podršku hrabroj Maji Pavlović koja je izložena velikom životnom riziku i čije je zdravlje iz sata u sat sve ugroženije. Dalje, pozivamo predstavnike vlasti da hitno odgovore na zahteve koje je Maja Pavlović iznela, da prestanu sa obračunavanjem sa njima nepodobnim medijima i sistemski reše ova pitanja, sa kojima se susreću i drugi lokalni mediji.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

+ 36 = 38

SAOPŠTENJE
Ministar Đorđević odgovornost prebacuje na poslodavce i krije se iza paušalnih procena

Poslednjih nekoliko dana pratimo izjave i aktivnosti ministra Đorđevića koji ponovo pokušava da odgovornost sa Ministarstva za rad prebaci na nekog drugog, nikako ne priznajući očiglednu krivicu svog i srodnih ministarstava, odnosno države. Najpre je krivicu prebacivao na trudnice i majke koje je pokušao predstaviti kao mafijašice kojima je jedini …

SAOPŠTENJE
Podrška napadnutim novinarkama i odbrani objektivnosti

Govornica Narodne skupštine Republike Srbije je po ko zna koji put najstrašnije zloupotrebljena za upućivanje otvorenih pretnji novinarima koji rade svoj posao, u ovom slučaju novinarke Snežane Čongradin. Poslanički imunitet ne bi smeo da se koristi za slanje uvredljivih poruka punih mržnje onima koji drugačije misle i pišu, a pogotovo …

POSLANIČKI KLUB
Skoro milijardu evra javnog novca za direktne pregovore Vlade i strateškog partnera na izgradnji Moravskog koridora

Stranka moderne Srbije ne može podržati poseban zakon o izgradnji Moravskog koridora o kojem Narodna Skupština raspravlja na vanrednoj sednici. Ovim zakonom se uvodi poseban pravni režim za potrebe realizacije ovog projekta. Procenjena vrednost radova za izgradnju Moravskog koridora je sa oko 500 porasla na 800 miliona evra i nije …