15. дан штрајка глађу Маје Павловић, директорке ТВ Канал 9 из Новог Сада

САОПШТЕЊЕ

Странка модернe Србије подсећа јавност да директорка телевизије Канал 9 из Новог Сада, Маја Павловић, већ петнаести дан штрајкује глађу, јер како каже „у овој држави имамо само обавезе и никаква права, а држава има сва права и никакве обавезе“. Она тражи од државе: “Да ТВ К9 признају права која има по законима и Уставу, да плате што су дужни, ми њима наша дуговања, па тек онда, нека нас угасе. Не могу да дозволим да нас угасе, а да се њихов дуг не рачуна“.

ТВ Канал 9 је од 2014. године покренуо велики број судских поступака који до данас нису решени, а чије би пресуде ТВ К9 донеле око 20 милиона динара.

Канал 9 је 2015. г. поднео и тужбу против решења РЕМ, јер сматра да је локалним телевизијама незаконито одузета локална и додељена регионална фреквенција, чији су трошкови далеко већи. „На конкурсима, на којима су годинама наши пројекти добијали подршку, сада смо неподобни. Како да зарадимо 500.000 динара месечно, колико износе само таксе држави?” пита се Павловићева.

У временима густо сазиданог медијског мрака Канал 9 покушава да ради професионално и једино на тај начин да опстане. У њеном студију све време гостују и представници власти и опозиције, све актуелне теме су заступљене, а вести се преносе тачно и правовремено. Такође, када су протести на улицама онда их можете пратити и на екрану К 9.

Јасно је да актуелној власти истина смета и мора бити нападнута, фалсификована, етикетирана… Шта за представнике власти значи нестанак још једног медија са дугом традицијом кад “срећни и ружичасти“ постоје и за пребројавање и за тровање медијског простора?

Овим путем СМС апелује на грађане и јавност да допринесу видљивости овог случаја, као и да штитећи истину дамо подршку храброј Маји Павловић која је изложена великом животном ризику и чије је здравље из сата у сат све угроженије. Даље, позивамо представнике власти да хитно одговоре на захтеве које је Маја Павловић изнела, да престану са обрачунавањем са њима неподобним медијима и системски реше ова питања, са којима се сусрећу и други локални медији.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

35 − = 33

САОПШТЕЊЕ
Невена Ружић кандидаткиња СМС-а за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Странка модерне Србије кандидовала је данас испред своје посланичке групе Невену Ружић за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности на предлог више од 90 организација цивилног друштва. Гђа Ружић је дипломирала на Правном факултету Универзитета у Београду 2002. године. У Служби Повереника за информације …

САОПШТЕЊЕ
1
СМС подржава кандидата невладиног сектора за Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Странка модерне Србије подржава кандидатуру Невене Ружић за Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности коју је за ову функцију заједнички предложило преко 60 организација цивилног друштва, медија и представника стручне и научне заједнице. Кандидаткиња испуњава све критеријуме, а нарочито услове у погледу образовања, радног искуства …

САОПШТЕЊЕ
На седници Народне скупштине Мацура затражила оставку министра Шарчевића

Председница посланичке групе Странке модерне Србије, Татјана Мацура поставила је данас на седници Народне скупштине посланичко питање министру Младену Шарчевићу када мисли да поднесе оставку због сканадла насталог приликом „цурења“ информација у вези са тестом из математике који је јутрос требао бити одржан у основним школама широм Србије, а који …