fbpx

15. дан штрајка глађу Маје Павловић, директорке ТВ Канал 9 из Новог Сада

САОПШТЕЊЕ

Странка модернe Србије подсећа јавност да директорка телевизије Канал 9 из Новог Сада, Маја Павловић, већ петнаести дан штрајкује глађу, јер како каже „у овој држави имамо само обавезе и никаква права, а држава има сва права и никакве обавезе“. Она тражи од државе: “Да ТВ К9 признају права која има по законима и Уставу, да плате што су дужни, ми њима наша дуговања, па тек онда, нека нас угасе. Не могу да дозволим да нас угасе, а да се њихов дуг не рачуна“.

ТВ Канал 9 је од 2014. године покренуо велики број судских поступака који до данас нису решени, а чије би пресуде ТВ К9 донеле око 20 милиона динара.

Канал 9 је 2015. г. поднео и тужбу против решења РЕМ, јер сматра да је локалним телевизијама незаконито одузета локална и додељена регионална фреквенција, чији су трошкови далеко већи. „На конкурсима, на којима су годинама наши пројекти добијали подршку, сада смо неподобни. Како да зарадимо 500.000 динара месечно, колико износе само таксе држави?” пита се Павловићева.

У временима густо сазиданог медијског мрака Канал 9 покушава да ради професионално и једино на тај начин да опстане. У њеном студију све време гостују и представници власти и опозиције, све актуелне теме су заступљене, а вести се преносе тачно и правовремено. Такође, када су протести на улицама онда их можете пратити и на екрану К 9.

Јасно је да актуелној власти истина смета и мора бити нападнута, фалсификована, етикетирана… Шта за представнике власти значи нестанак још једног медија са дугом традицијом кад “срећни и ружичасти“ постоје и за пребројавање и за тровање медијског простора?

Овим путем СМС апелује на грађане и јавност да допринесу видљивости овог случаја, као и да штитећи истину дамо подршку храброј Маји Павловић која је изложена великом животном ризику и чије је здравље из сата у сат све угроженије. Даље, позивамо представнике власти да хитно одговоре на захтеве које је Маја Павловић изнела, да престану са обрачунавањем са њима неподобним медијима и системски реше ова питања, са којима се сусрећу и други локални медији.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 4 =

САОПШТЕЊЕ
Подршка нападнутим новинаркама и одбрани објективности

Говорница Народне скупштине Републике Србије је по ко зна који пут најстрашније злоупотребљена за упућивање отворених претњи новинарима који раде свој посао, у овом случају новинарке Снежане Чонградин. Посланички имунитет не би смео да се користи за слање увредљивих порука пуних мржње онима који другачије мисле и пишу, а поготово …

ПОСЛАНИЧКИ КЛУБ
Скоро милијарду евра јавног новца за директне преговоре Владе и стратешког партнера на изградњи Моравског коридора

Странка модерне Србије не може подржати посебан закон о изградњи Моравског коридора о којем Народна Скупштина расправља на ванредној седници. Овим законом се уводи посебан правни режим за потребе реализације овог пројекта. Процењена вредност радова за изградњу Моравског коридора је са око 500 порасла на 800 милиона евра и није …

САОПШТЕЊЕ
Невена Ружић кандидаткиња СМС-а за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Странка модерне Србије кандидовала је данас испред своје посланичке групе Невену Ружић за нову Повереницу за информације од јавног значаја и заштиту података о личности на предлог више од 90 организација цивилног друштва. Гђа Ружић је дипломирала на Правном факултету Универзитета у Београду 2002. године. У Служби Повереника за информације …