fbpx

15. дан штрајка глађу Маје Павловић, директорке ТВ Канал 9 из Новог Сада

САОПШТЕЊЕ

Странка модернe Србије подсећа јавност да директорка телевизије Канал 9 из Новог Сада, Маја Павловић, већ петнаести дан штрајкује глађу, јер како каже „у овој држави имамо само обавезе и никаква права, а држава има сва права и никакве обавезе“. Она тражи од државе: “Да ТВ К9 признају права која има по законима и Уставу, да плате што су дужни, ми њима наша дуговања, па тек онда, нека нас угасе. Не могу да дозволим да нас угасе, а да се њихов дуг не рачуна“.

ТВ Канал 9 је од 2014. године покренуо велики број судских поступака који до данас нису решени, а чије би пресуде ТВ К9 донеле око 20 милиона динара.

Канал 9 је 2015. г. поднео и тужбу против решења РЕМ, јер сматра да је локалним телевизијама незаконито одузета локална и додељена регионална фреквенција, чији су трошкови далеко већи. „На конкурсима, на којима су годинама наши пројекти добијали подршку, сада смо неподобни. Како да зарадимо 500.000 динара месечно, колико износе само таксе држави?” пита се Павловићева.

У временима густо сазиданог медијског мрака Канал 9 покушава да ради професионално и једино на тај начин да опстане. У њеном студију све време гостују и представници власти и опозиције, све актуелне теме су заступљене, а вести се преносе тачно и правовремено. Такође, када су протести на улицама онда их можете пратити и на екрану К 9.

Јасно је да актуелној власти истина смета и мора бити нападнута, фалсификована, етикетирана… Шта за представнике власти значи нестанак још једног медија са дугом традицијом кад “срећни и ружичасти“ постоје и за пребројавање и за тровање медијског простора?

Овим путем СМС апелује на грађане и јавност да допринесу видљивости овог случаја, као и да штитећи истину дамо подршку храброј Маји Павловић која је изложена великом животном ризику и чије је здравље из сата у сат све угроженије. Даље, позивамо представнике власти да хитно одговоре на захтеве које је Маја Павловић изнела, да престану са обрачунавањем са њима неподобним медијима и системски реше ова питања, са којима се сусрећу и други локални медији.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

81 − = 78

САОПШТЕЊЕ
Изјава за медије народног посланика Владимира Ђурића, представника Странке модерне Србије на предизборном дијалогу на Факултету политичких наука 19/09/2019

Данас је разговарано о угрожавању бирачког права, на пример вођењем паралелних евиденција и другим притисцима на бираче. У таквој атмосфери страха може се испоставити да бојкот буде својеврсна ћорава кутија. Онај који не буде гласао, а то ће бити евидентирано, изјаснио се за кога је и сутра ће имати проблема …

САОПШТЕЊЕ
Прихватање посредовања ЕУ је показатељ исправности политике СМС

Странка модерне Србије сматра да је одлука председнице Народне скупштине Маје Гојковић да прихвати посредовање Европске уније у предизборном дијалогу власти и опозиције у Србији недвосмислени показатељ исправности политике СМС, која се заснива на тесној сарадњи са европским партнерима на демократизацији Србије. Странка модерне Србије политику не доживљава као распиривање …

САОПШТЕЊЕ
Проевропске странке подржаће напор ЕП да се криза у Србији реши

Странка модерне Србије снажно поздравља спремност Европске уније да посредује у демократизацији Србије исказану у обраћању председника Kомитета за спољне послове Европског парламента господина Дејвида Мекалистера председници Народне скупштине госпођи Маји Гојковић. На потребу активног укључивања европских институција у стварање демократског изборног амбијента у Србији указали су и народни посланици …