fbpx

Vlast gradi Srbiju po scenariju Top liste nadrealista

SKUPŠTINA RS

Narodni poslanik i zamenik predsednika poslaničke grupe Stranke moderne Srbije u Narodnoj skupštini Vladimir Đurić pozvao je danas vlast da prestane sa predstavama i da pod hitno u parlamentu otvori debatu o izbornim zakonima i uslovima, depolitizaciji regulatora elektronskih medija i stanju u medijima. Ako im u tome treba stručna pomoć, predlozi nevladine organizacije “Crta” su korisna tehnička osnova za početak dijaloga.

Parlament je mesto za debatu, a izbori sredstvo promene ili potvrđivanja vlasti. Autobuske mitingaške ekskurzije, kao jučerašnja u Novom Sadu, su zloupotreba javnih resursa u cilju simuliranja podrške vlastima, a koštaju sve građane, bez obzira na političko opredelenje.

Stoga od predsednice parlamenta tražimo da do kraja meseca u Narodnoj skupštini prihvati zahtev za seriju razgovora o zakonima koji su u vezi sa pokitičkim sistemom, političkim strankama, izborima i medijima.

Osiromašeni građani nemaju više vremena za detinjaste igre kao što je tobožnji štrajk glađu poslanika vladajuće većine i pojedinih ministara na koji, uz novčanu naknadu porukama, pozivaju ljude, a za koji je ideja očigledno potekla iz epizode o štrajku vlade iz Top liste nadrealista.

Evropska Srbija se ne gradi po scenarijima ove kultne satirične serije.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − 10 =

POSLANIČKI KLUB
Skoro milijardu evra javnog novca za direktne pregovore Vlade i strateškog partnera na izgradnji Moravskog koridora

Stranka moderne Srbije ne može podržati poseban zakon o izgradnji Moravskog koridora o kojem Narodna Skupština raspravlja na vanrednoj sednici. Ovim zakonom se uvodi poseban pravni režim za potrebe realizacije ovog projekta. Procenjena vrednost radova za izgradnju Moravskog koridora je sa oko 500 porasla na 800 miliona evra i nije …