Власт гради Србију по сценарију Топ листе надреалиста

СКУПШТИНА РС

Народни посланик и заменик председника посланичке групе Странке модерне Србије у Народној скупштини Владимир Ђурић позвао је данас власт да престане са представама и да под хитно у парламенту отвори дебату о изборним законима и условима, деполитизацији регулатора електронских медија и стању у медијима. Ако им у томе треба стручна помоћ, предлози невладине организације “Црта” су корисна техничка основа за почетак дијалога.

Парламент је место за дебату, а избори средство промене или потврђивања власти. Аутобуске митингашке екскурзије, као јучерашња у Новом Саду, су злоупотреба јавних ресурса у циљу симулирања подршке властима, а коштају све грађане, без обзира на политичко определење.

Стога од председнице парламента тражимо да до краја месеца у Народној скупштини прихвати захтев за серију разговора о законима који су у вези са покитичким системом, политичким странкама, изборима и медијима.

Осиромашени грађани немају више времена за детињасте игре као што је тобожњи штрајк глађу посланика владајуће већине и појединих министара на који, уз новчану накнаду порукама, позивају људе, а за који је идеја очигледно потекла из епизоде о штрајку владе из Топ листе надреалиста.

Европска Србија се не гради по сценаријима ове култне сатиричне серије.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

41 + = 51