fbpx

Власт гради Србију по сценарију Топ листе надреалиста

СКУПШТИНА РС

Народни посланик и заменик председника посланичке групе Странке модерне Србије у Народној скупштини Владимир Ђурић позвао је данас власт да престане са представама и да под хитно у парламенту отвори дебату о изборним законима и условима, деполитизацији регулатора електронских медија и стању у медијима. Ако им у томе треба стручна помоћ, предлози невладине организације “Црта” су корисна техничка основа за почетак дијалога.

Парламент је место за дебату, а избори средство промене или потврђивања власти. Аутобуске митингашке екскурзије, као јучерашња у Новом Саду, су злоупотреба јавних ресурса у циљу симулирања подршке властима, а коштају све грађане, без обзира на политичко определење.

Стога од председнице парламента тражимо да до краја месеца у Народној скупштини прихвати захтев за серију разговора о законима који су у вези са покитичким системом, политичким странкама, изборима и медијима.

Осиромашени грађани немају више времена за детињасте игре као што је тобожњи штрајк глађу посланика владајуће већине и појединих министара на који, уз новчану накнаду порукама, позивају људе, а за који је идеја очигледно потекла из епизоде о штрајку владе из Топ листе надреалиста.

Европска Србија се не гради по сценаријима ове култне сатиричне серије.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + 2 =

ПОСЛАНИЧКИ КЛУБ
Скоро милијарду евра јавног новца за директне преговоре Владе и стратешког партнера на изградњи Моравског коридора

Странка модерне Србије не може подржати посебан закон о изградњи Моравског коридора о којем Народна Скупштина расправља на ванредној седници. Овим законом се уводи посебан правни режим за потребе реализације овог пројекта. Процењена вредност радова за изградњу Моравског коридора је са око 500 порасла на 800 милиона евра и није …