fbpx

Ko ne sluša pesmu slušaće oluju – Borba protiv medijskog mraka je počela

SAOPŠTENJE

Vlast koja ne poštuje demokratiju i nad njom sprovodi nasilje, uvodi i sebe i društvo u neizvesnost. Za događaje koji bi mogli uslediti krivica je pre svega na toj vlasti.

Upozoravamo vlast da je krajnje vreme da odstupe i prestanu sa uzurpacijom celog društva. Poslednji je čas da se uspostavi nesmetano funkcionisanje institucija, a svi odgovorni za njihovo uzurpiranje moraju snositi najpre političku, a potom i svaku drugu odgovornost, ako se ista dokaže.

Medijski javni servis pozivamo da prestane sa neobjektivnim izveštavanjem i obmanom građana. Potpuno je naivno da čelnici RTS-a veruju kako je moguće skrivati istinu u vremenu interneta i društvenih mreža.

Istinito, blagovremeno i celovito informisanje  osnovni su preduslov demokratskog društva i fundamentalno ljudsko pravo.

Jjučerašnji sukob u zgradi RTS-a može dobiti neslućene razmere i destabilizaciju države kao epilog i za to će odgovornost biti na onima koji protivustavno uzurpiraju svu moć u ovoj državi, a to je vlast.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

33 − 30 =

SAOPŠTENJE
Ne pristajemo na pritisak da već danas donesemo odluku o izlasku na izbore

Stranka moderne Srbije odluku o izlasku na izbore doneće kada oni budu raspisani. Do tada ćemo crpeti sve mogućnosti da se izborni uslovi poprave. Pojedinačno donete odluke o bojkotu izbora smatramo preuranjenim, ali poštujemo svačije pravo da samostalno odlučuje. Ne pristajemo na pritisak da se već danas odlučimo za bojkot …

SAOPŠTENJE
Politička trgovina evropskim vrednostima ugrožava evropske integracije i nanosi štetu Srbiji

Poslanički klub Stranke moderne Srbije sa zadovoljstvom će prisustvovati sastanku sa Dejvidom Mekalisterom, specijalnim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju. Proces evropskih integracija vidimo kao zajednički rad na postizanju plemenitih ciljeva kao što su: sloboda, demokratija, vladavina prava koja stvara investicionu klimu u kojoj su subvencije nepotrebne, poštovanje ljudskih prava, bezbednost, …

SAOPŠTENJE
Student u centru učenja

Poslaničkim klubovima uveliko stižu zahtevi tzv. večitih studenata za novi produžetak roka za završetak studija. Narodna poslanica i članica Šireg predsedništva Stranke moderne Srbije od 2016. godine zagovornica je koncepta “student u centru učenja”. “Lepo nam je govorio profesor sociologije – najlakše se obnavlja obnovljena godina”. Fenomen “večiti studenti i …