Vladimir Dimitrijević nije dobar izbor za govornika na protestu 1od5miliona u Beogradu 9. marta 2019.

SAOPŠTENJE
1

SMS poziva organizatore da se ograde od izbora Vladimira Dimitrijevića za govornika današnjeg protesta u Beogradu zbog njegovih stavova koji se kose sa univerzalnim ljudskim vrednostima i opšte prihvaćenim naučnim činjenicama.

Stav da je vakcinacija u Srbiji obavezna ”zbog naredaba iz svetskih centara moći” unosi konfuziju i paniku među stanovništvo i predstavlja pretnju po javno zdravlje.

Tvrdnje da od ”posledica NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom svake godine 36 hiljada ljudi oboli od raka” netačne su, jer ta brojka predstavlja ukupan godišnji broj obolelih od raka u Srbiji i prenebregava činjenicu da je najčešći uzročnik duvanski dim.

Neprihvatljive su i njegove više puta otvoreno upućene homofobne izjave poput: ”Srbima se umesto komunizma nameće homoseksualizam, pod pričom o rodnoj ravnopravnosti”, da „homoseksualne veze nisu emotivne i da su razvratne”, kao i dovođenje u vezu smanjenja nataliteta u Srbiji sa promovisanjem ljudskih prava pripadnika LGBT zajednice u Srbiji .

Autokratski režim Aleksandra Vučića može se menjati samo argumentima zasnovanim na poštovanju univerzalnih ljudskih prava, gradnjom nezavisnih insitucija sistema, i promovisanjem ideje jednakih prilika za sve njene građane.

SMS poziva sve političke aktere da se ograde od stavova današnjeg govornika na protestu u Beogradu, a svoje simpatizere i građane da na protest izađu, ali sa predlogom da, u slučaju izostanka ograđivanja organizatira od Vladimira Dimitrijevića, za vreme njegovog govora okrenu svoja leđa govorniku.

__________________________________________________________________
Reference:

Zoran Radovanović, ”Istina o vakcinama: priručnik za savesne roditelje”, drugo izdanje, 2017, strana: 160-61

G. Otašević, ”Profesor neće da se izvini LGBT populaciji” 4. avgust 2018. godine
http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest424953.html

Publicista Vladimir Dimitrijević: Odbrana razuma”, 3. oktobar 2014,
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:512831-Publicista-Vladimir-Dimitrijevic-Odbrana-razuma

Pročitala sam današnje saopštenje Tatjane Macure u kom kaže da su joj otkazali da govori u Pančevu. Apelujem na SMS, kao na stranku za koju ću na sledećim izborima glasati, da po svaku cenu pokuša da o tome razgovara sa celokupnom opozicijom, ili makar sa Trifunovićem kao sponom ka SZS-u. SZS će svojim ponašanjem da upropasti proteste, to je već sada i vrapcima jasno, oni to moraju da shvate. I treba da znaju da mi nećemo glasati za njih ako budu oterali sve druge, a pogotovu zato nećemo glasati – jer pokušavaju da oteraju sve druge i prikažu se kao jedina relevantna opcija. Molim vas da nametnete taj razgovor, jer jedino se razgovorom “oči u oči” može naći rešenje. Poslednja mogućnost je da mi “pregazimo” organizatore na protestu, odnosno da narod krene svojom putanjom i ne dozvoli da se njime manipuliše, ali to je veoma teško izvodljivo. Ja sam lično na to spremna, ali da li su drugi…? Ili ćemo opet da se povučemo pred nasilnicima koji su već imali prilike da se oprobaju kao političari i ne može se reći da im je to baš uspelo.

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 + 1 =

SAOPŠTENJE
Nevena Ružić kandidatkinja SMS-a za novu Poverenicu za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Stranka moderne Srbije kandidovala je danas ispred svoje poslaničke grupe Nevenu Ružić za novu Poverenicu za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti na predlog više od 90 organizacija civilnog društva. Gđa Ružić je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2002. godine. U Službi Poverenika za informacije …

SAOPŠTENJE
1
SMS podržava kandidata nevladinog sektora za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Stranka moderne Srbije podržava kandidaturu Nevene Ružić za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti koju je za ovu funkciju zajednički predložilo preko 60 organizacija civilnog društva, medija i predstavnika stručne i naučne zajednice. Kandidatkinja ispunjava sve kriterijume, a naročito uslove u pogledu obrazovanja, radnog iskustva …

SAOPŠTENJE
Na sednici Narodne skupštine Macura zatražila ostavku ministra Šarčevića

Predsednica poslaničke grupe Stranke moderne Srbije, Tatjana Macura postavila je danas na sednici Narodne skupštine poslaničko pitanje ministru Mladenu Šarčeviću kada misli da podnese ostavku zbog skanadla nastalog prilikom „curenja“ informacija u vezi sa testom iz matematike koji je jutros trebao biti održan u osnovnim školama širom Srbije, a koji …