fbpx

Vladimir Dimitrijević nije dobar izbor za govornika na protestu 1od5miliona u Beogradu 9. marta 2019.

SAOPŠTENJE
1

SMS poziva organizatore da se ograde od izbora Vladimira Dimitrijevića za govornika današnjeg protesta u Beogradu zbog njegovih stavova koji se kose sa univerzalnim ljudskim vrednostima i opšte prihvaćenim naučnim činjenicama.

Stav da je vakcinacija u Srbiji obavezna ”zbog naredaba iz svetskih centara moći” unosi konfuziju i paniku među stanovništvo i predstavlja pretnju po javno zdravlje.

Tvrdnje da od ”posledica NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom svake godine 36 hiljada ljudi oboli od raka” netačne su, jer ta brojka predstavlja ukupan godišnji broj obolelih od raka u Srbiji i prenebregava činjenicu da je najčešći uzročnik duvanski dim.

Neprihvatljive su i njegove više puta otvoreno upućene homofobne izjave poput: ”Srbima se umesto komunizma nameće homoseksualizam, pod pričom o rodnoj ravnopravnosti”, da „homoseksualne veze nisu emotivne i da su razvratne”, kao i dovođenje u vezu smanjenja nataliteta u Srbiji sa promovisanjem ljudskih prava pripadnika LGBT zajednice u Srbiji .

Autokratski režim Aleksandra Vučića može se menjati samo argumentima zasnovanim na poštovanju univerzalnih ljudskih prava, gradnjom nezavisnih insitucija sistema, i promovisanjem ideje jednakih prilika za sve njene građane.

SMS poziva sve političke aktere da se ograde od stavova današnjeg govornika na protestu u Beogradu, a svoje simpatizere i građane da na protest izađu, ali sa predlogom da, u slučaju izostanka ograđivanja organizatira od Vladimira Dimitrijevića, za vreme njegovog govora okrenu svoja leđa govorniku.

__________________________________________________________________
Reference:

Zoran Radovanović, ”Istina o vakcinama: priručnik za savesne roditelje”, drugo izdanje, 2017, strana: 160-61

G. Otašević, ”Profesor neće da se izvini LGBT populaciji” 4. avgust 2018. godine
http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest424953.html

Publicista Vladimir Dimitrijević: Odbrana razuma”, 3. oktobar 2014,
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:512831-Publicista-Vladimir-Dimitrijevic-Odbrana-razuma

Pročitala sam današnje saopštenje Tatjane Macure u kom kaže da su joj otkazali da govori u Pančevu. Apelujem na SMS, kao na stranku za koju ću na sledećim izborima glasati, da po svaku cenu pokuša da o tome razgovara sa celokupnom opozicijom, ili makar sa Trifunovićem kao sponom ka SZS-u. SZS će svojim ponašanjem da upropasti proteste, to je već sada i vrapcima jasno, oni to moraju da shvate. I treba da znaju da mi nećemo glasati za njih ako budu oterali sve druge, a pogotovu zato nećemo glasati – jer pokušavaju da oteraju sve druge i prikažu se kao jedina relevantna opcija. Molim vas da nametnete taj razgovor, jer jedino se razgovorom “oči u oči” može naći rešenje. Poslednja mogućnost je da mi “pregazimo” organizatore na protestu, odnosno da narod krene svojom putanjom i ne dozvoli da se njime manipuliše, ali to je veoma teško izvodljivo. Ja sam lično na to spremna, ali da li su drugi…? Ili ćemo opet da se povučemo pred nasilnicima koji su već imali prilike da se oprobaju kao političari i ne može se reći da im je to baš uspelo.

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

− 3 = 6

SAOPŠTENJE
Politička trgovina evropskim vrednostima ugrožava evropske integracije i nanosi štetu Srbiji

Poslanički klub Stranke moderne Srbije sa zadovoljstvom će prisustvovati sastanku sa Dejvidom Mekalisterom, specijalnim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju. Proces evropskih integracija vidimo kao zajednički rad na postizanju plemenitih ciljeva kao što su: sloboda, demokratija, vladavina prava koja stvara investicionu klimu u kojoj su subvencije nepotrebne, poštovanje ljudskih prava, bezbednost, …

SAOPŠTENJE
Student u centru učenja

Poslaničkim klubovima uveliko stižu zahtevi tzv. večitih studenata za novi produžetak roka za završetak studija. Narodna poslanica i članica Šireg predsedništva Stranke moderne Srbije od 2016. godine zagovornica je koncepta “student u centru učenja”. “Lepo nam je govorio profesor sociologije – najlakše se obnavlja obnovljena godina”. Fenomen “večiti studenti i …

SAOPŠTENJE
Dijalog transparentno i u instituciji

Stranka moderne Srbije pozdravlja današnji dijalog predstavnika vlasti i dela opozicije, koji se održava na Fakultetu političkih nauka, uz posredstvo civilnog sektora, a u kojem, prema navodima novinara koji su prisutni, učestvuju predstavnici Srpske napredne stranke, Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke. Od prvog dana zagovaramo dijalog o fer …