fbpx

Владимир Димитријевић није добар избор за говорника на протесту 1od5miliona у Београду 9. марта 2019.

САОПШТЕЊЕ
1

СМС позива организаторе да се ограде од избора Владимира Димитријевића за говорника данашњег протеста у Београду због његових ставова који се косе са универзалним људским вредностима и опште прихваћеним научним чињеницама.

Став да је вакцинација у Србији обавезна ”због наредаба из светских центара моћи” уноси конфузију и панику међу становништво и представља претњу по јавно здравље.

Тврдње да од ”последица НАТО бомбардовања Србије осиромашеним уранијумом сваке године 36 хиљада људи оболи од рака” нетачне су, јер та бројка представља укупан годишњи број оболелих од рака у Србији и пренебрегава чињеницу да је најчешћи узрочник дувански дим.

Неприхватљиве су и његове више пута отворено упућене хомофобне изјаве попут: ”Србима се уместо комунизма намеће хомосексуализам, под причом о родној равноправности”, да „хомосексуалне везе нису емотивне и да су развратне”, као и довођење у везу смањења наталитета у Србији са промовисањем људских права припадника ЛГБТ заједнице у Србији .

Аутократски режим Александра Вучића може се мењати само аргументима заснованим на поштовању универзалних људских права, градњом независних инситуција система, и промовисањем идеје једнаких прилика за све њене грађане.

СМС позива све политичке актере да се ограде од ставова данашњег говорника на протесту у Београду, а своје симпатизере и грађане да на протест изађу, али са предлогом да, у случају изостанка ограђивања организатира од Владимира Димитријевића, за време његовог говора окрену своја леђа говорнику.

__________________________________________________________________
Референце:

Зоран Радовановић, ”Истина о вакцинама: приручник за савесне родитеље”, друго издање, 2017, страна: 160-61

Г. Оташевић, ”Професор неће да се извини ЛГБТ популацији” 4. август 2018. године
http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest424953.html

Publicista Vladimir Dimitrijević: Odbrana razuma”, 3. oktobar 2014,
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:512831-Publicista-Vladimir-Dimitrijevic-Odbrana-razuma

Pročitala sam današnje saopštenje Tatjane Macure u kom kaže da su joj otkazali da govori u Pančevu. Apelujem na SMS, kao na stranku za koju ću na sledećim izborima glasati, da po svaku cenu pokuša da o tome razgovara sa celokupnom opozicijom, ili makar sa Trifunovićem kao sponom ka SZS-u. SZS će svojim ponašanjem da upropasti proteste, to je već sada i vrapcima jasno, oni to moraju da shvate. I treba da znaju da mi nećemo glasati za njih ako budu oterali sve druge, a pogotovu zato nećemo glasati – jer pokušavaju da oteraju sve druge i prikažu se kao jedina relevantna opcija. Molim vas da nametnete taj razgovor, jer jedino se razgovorom “oči u oči” može naći rešenje. Poslednja mogućnost je da mi “pregazimo” organizatore na protestu, odnosno da narod krene svojom putanjom i ne dozvoli da se njime manipuliše, ali to je veoma teško izvodljivo. Ja sam lično na to spremna, ali da li su drugi…? Ili ćemo opet da se povučemo pred nasilnicima koji su već imali prilike da se oprobaju kao političari i ne može se reći da im je to baš uspelo.

1 коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

− 3 = 1

САОПШТЕЊЕ
Субвенционисање такси картела – најгоре решење

Реакција народне посланице и копредседнице Странке модерне Србије, Татјане Мацуре на договор који је председник државе постигао са таксистима и који им је обећао субвенције и друге погодности како би вишедневна блокада грађана Београда престала. “Београд има 6.500 таксиста који су се незадовољни због појаве конкуренције организовали, затим више дана …

САОПШТЕЊЕ
Слобода за узбуњивача и држава да спречи формирање параполицијских организација

Фото: Pixabay Странка модерне Србије најоштрије осуђује селективни приступ правди, као и притиске које држава врши на грађане, узбуњиваче и опозиционаре који користе своје грађанско право да упозоре на злоупотребе које се врше на нивоу државе. Непријанто смо изненађени таблоидизацијом лика и дела глумца Бранислава Трифуновића против којег је опскурни …

САОПШТЕЊЕ
Дијалог нема алтернативу

Странка модерне Србије учествоваће у предизборном дијалогу који ће се 9. и 10. октобра уз посредовање представника Европског парламента одржати у Народној скупштини, доследно подржавајући сваку мисију добре воље која за циљ има побољшање демократије у Србији. Истовремено сматрамо недобронамерним ставове којима се ова мисија деградира називањем представника Европског парламента …