fbpx

Stranka Moderne Srbije izražava saučešće grupi Prodidži i porodici preminulog Kit Flinta

OSTALE TEME

Građani Srbije pamte dobra dela i svoje prijatelje, pa tako i grupu Prodidži i njihovog frontmena Kit Flinta, koji su bili prvi strani bend koji je nastupio u Srbiji nakon ukidanja sankcija 1995. godine.


Dok je cela zapadana civilizacija uživala u blagodetnoj poslednjoj deceniji dvadesetog veka, Srbija i njeni građani su od strane svoje neodogovorne političke elite bili uvučeni u ratove, hiperinflaciju i nemaštinu. Nastup grupe Prodidži u Beogradu 1995. godine simbolično je predstavljao povratak u svetske tokove i vest koja se razlikovala od scena redova za hleb, kolona izbeglica i razorenih gradova. Podsećamo i da je ovaj bend koji se kasnije rado vraćao u Srbiju, video uključenjem dao podršku studentskim protestima koji su se 1996. održavali protiv vlasti SPS i Slobodana Miloševića.

SMS ovim putem izražava saučešće grupi Prodidži i porodici preminulog Kit Flinta uz zahvalnost za dokazano prijateljstvo u teškim vremenima i buđenje nade da građani Srbije pripadaju modernom svetu, otvorenom za drugačije i neobično.

Dragi Kit, želimo ti da pronađeš svoje mesto, pa makar ono bilo u svemiru ili u drugoj dimenziji.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

83 + = 85